Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το Β’ τρίμηνο του 2013

0

Σε πορεία ταχείας ανάκαμψης έχει εισέλθει ο Όμιλος ΟΤΕ, κάτι που επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

ote financial1

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη σημείωσαν θεαματική αύξηση κατά 149,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, και έφτασαν στο ύψος των 253 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν μόλις 5,1%, που είναι και το μικρότερο ποσοστό μείωσης εσόδων των τελευταίων πέντε τριμήνων. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν οι ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν τα έσοδα του Ομίλου συνεχίστηκε λόγω των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας, αλλά και των δραστηριοτήτων της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τότε το πρόσημο χαρακτηρίζεται μάλλον θετικό.

Πιο αναλυτικά, στην κινητή τηλεφωνία, περισσότερο από το 60% της μείωσης των εσόδων, σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο του 2012, οφείλεται στις μειώσεις των τελών τερματισμού, ενώ η απένταξη της Hellas Sat από τον Όμιλο στέρησε την ανάλογη κερδοφορία.

Την ίδια ώρα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA μειώθηκε κατά 4,7% και διαμορφώθηκε στα 379 εκατ. ευρώ. Έτσι, έχοντας καταφέρει να μειώσει δραστικά το κόστος λειτουργίας και μισθοδοσίας, ο Όμιλος πέτυχε το τρίτο τρίμηνο του 2013 περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA της τάξεως του 36,4%, σε σχέση με 36,3% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στα θετικά καταγράφεται και μείωση του τρέχοντος καθαρού δανεισμού σε επίπεδα 1,2 φορές EBITDA, καθώς και η θεαματική αύξηση των Ταμειακών ροών που ήταν αυξημένες κατά 20% στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

tsamaz1Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ σχολίασε: «Tο τρίτο τρίμηνο, πετύχαμε για ακόμη μια φορά καλά αποτελέσματα, σημειώνοντας τη μικρότερη μείωση εσόδων από την εφαρμογή του νέου γύρου μειώσεων των τελών τερματισμού στην κινητή. Καταφέραμε να προασπίσουμε τη θέση μας σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με συνεχιζόμενο έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις δραστηριότητες και αγορές».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά ποσά σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρειάζεται η χώρα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Με τον καθαρό δανεισμό μειωμένο περισσότερο από 40% από τις αρχές του έτους, και την καλή δυναμική που έχουμε αναπτύξει σε έσοδα και μείωση κόστους, αναμένεται να κλείσουμε τη χρονιά σε στέρεες βάσεις», πρόσθεσε.

Share.

Leave A Reply