Ψηφίστηκε το άρθρο 18 για τις ψηφιακές άδειες

0

Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η αρνητική ψήφος του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο του νομοσχεδίου για τις ψηφιακές άδειες. Ανάλογη ήταν η στάση και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Η ψηφοφορία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης και τελικά το άρθρο υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους, έναντι 115 αρνητικών. Στις ηχηρές απουσίες συμπεριλαμβάνεται και αυτή του Κώστα Καραμανλή.

vouli

Το άρθρο που συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (!) αναφέρεται στην μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών στην ψηφιακή εποχή, ενώ λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Υπουργός Επικρατείας κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση επ’ αυτού σύμφωνα με την οποία ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση των ψηφιακών παρόχων η 30η Δεκεμβρίου 2014 (ενώ η προηγούμενη ημερομηνία ήταν η 30η Ιουνίου 2015).

Το περίφημο άρθρο 18 προβλέπει ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013 συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος τους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινoβουλευτικού του εκπροσώπου, δήλωσε πώς όταν αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης θα καταργήσει το συγκεκριμένο άρθρο, ενώ ήδη άρχισαν να ψιθυρίζονται σχόλια του τύπου «η κυβέρνηση έκανε δώρο στους καναλάρχες τις ψηφιακές άδειες».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply