Σε μεγαλύτερη πίεση να λάβουν αποφάσεις έχει θέσει τους υπόλοιπους «παίχτες» η εμφάνιση της Wind στο προσκήνιο των εξελίξεων περί την Forthnet.

BILIARD 640x320

Η συμφωνία μεταξύ της Wind και της Zesmero (η θυγατρική της Fine Life Group η οποία έχει παρουσιαστεί ως ο αγοραστής του πακέτου της Forthnet) υπεγράφη την 18/07/2013 δηλαδή μια μέρα μετά την πώληση μέσω του Χρηματιστηρίου του πακέτου των μετοχών από το ολλανδικό επενδυτικό κεφάλαιο Cyrte Investments. Αυτό ερμηνεύεται ως εξής: Η Wind ήταν τουλάχιστον ενήμερη, αν και το πιθανότερο είναι πως έχει συμβάλει καθοριστικά στο να μεταβιβαστεί το 27% της Forthnet και με τον τρόπο αυτό πιέζει στο να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, διατηρώντας παράλληλα το προβάδισμα. Παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημειώνουν πως ως ανταγωνίστρια εταιρεία δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί απευθείας ως ο αγοραστής.

Έτσι, υπό πίεση έχει βρεθεί ο βασικός μέτοχος της Forthnet με το 41% η αραβικών συμφερόντων ΕΙΤ, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μια ισχυρή μειοψηφία, αλλά και οι hellasonline – Vodafone οι οποίες επίσης ενδιαφέρονται για την Forthnet και θεωρητικά μπορούν να προβούν σε νέα πρόταση για την εξαγορά της. Καθοριστικό ρόλο εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν όμως και οι δανείστριες τράπεζες καθώς, όπως επισημαίνεται από την πλευρά των ενδιαφερόμενων για τη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, δύσκολα θα προχωρήσει μια τελική συμφωνία ενοποίησης εταιρειών, αν δεν υπάρξει ένα βιώσιμο σχέδιο εξυπηρέτησης του δανεισμού της Forthnet.

Το όλο σκηνικό είναι ακόμα ανοιχτό σε ανατροπές εφόσον όμως η  Wind και η Forthnet συγχωνευτούν η νέα εταιρεία θα έχει περί το 1 εκατ. συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και περί τα 3,2 εκατ. κινητής, ενώ θα είναι σε θέση να παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (τηλεφωνία, σταθερή και κινητή, internet) και τη συνδρομητική τηλεόραση Nova.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply