Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Περαιτέρω επιβράδυνση της διείσδυσης του LLU

09/07/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα

Ethernet-640

Περιορίστηκε περαιτέρω η ανάπτυξη των εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το infocom.gr το σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων των εναλλακτικών (ενεργοί βρόχοι – LLU) στο τέλος Ιουνίου ήταν 1.848.600 έναντι 1.794.558 στο τέλος του 2012. Υπάρχει δηλαδή μια αύξηση των βρόχων συνολικά της τάξεως του 3%, όταν το 2012 έναντι του 2011 (πρώτη χρονιά με επιβράδυνσης της ανάπτυξης των εναλλακτικών) οι βρόχοι είχαν αυξηθεί κατά 7,8% και το 2011 έναντι του 2010 20,7%.

Τους περισσότερους συνδρομητές κατά το εξεταζόμενο διάστημα προσέλκυσε η Forthnet η οποία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου είχε 549.000 ενεργές συνδέσεις LLU έναντι 513.340 στο τέλος του προηγούμενου έτους. Η hellas online στο τέλος του πρώτου εξαμήνου είχε 507.500 ενεργές συνδέσεις LLU έναντι 492.553 στο τέλος του 2012, η Wind 419.000 έναντι 407.000 πριν έξι μήνες, η Cyta 309.000 έναντι 298.000, ενώ η On Telecoms περιόρισε τις ενεργές συνδέσεις της σε 63.500 από 82.000 στο τέλος της προηγούμενης χρήσης. Είναι προφανές ότι η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου για να διαφοροποιηθούν τα μερίδια χρειάζεται ιδιαίτερα γενναία προσφορά προς τους καταναλωτές.

LLU 2Q2013

Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι ο ΟΤΕ έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του στις ευρυζωνικές συνδέσεις, τις οποίες αύξησε κατά 7,5% το 2012 έναντι του 2011, όταν το 2011 έναντι του 2010 είχε μείωση 1,3%. Με βάση επίσης τα δημοσιοποιημένα στοιχεία στο πρώτο τρίμηνο η αύξηση των ενεργοποιημένων ευρυζωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ ήταν 10,2%.

Την ίδια στιγμή οι συνδέσεις VDSL του ΟΤΕ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 25.000. Εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών θα μπορεί να εκτιμηθεί στο εξής καλύτερα με την προσθήκη και άλλων περιοχών που μπορούν να έχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία (μετά την ενεργοποίηση των 1.100 νέων καμπινών που συνδέθηκαν με οπτική ίνα).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

LLU εναλλακτικοί
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
  • Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» στις 2 Ιουνίου 2026
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Μάρτιος 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.