Μειώνονται τα τέλη roaming εντός Ευρώπης

0

Με φτηνότερα τέλη περιαγωγής ταξιδεύουν από σήμερα οι πολίτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

roaming-europe

Με βάση την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα νέα ανώτατα όρια τιμών, που τίθενται σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2013, είναι:

  • Μεταφορά δεδομένων ή περιόδευση στο Διαδίκτυο — 45 ευρωλεπτά ανά MegaByte (MB) (η χρέωση γίνεται ανά kilobyte που χρησιμοποιείται) + ΦΠΑ. (36 % μείωση σε σχέση με το 2012).
  • Πραγματοποίηση κλήσεων — 24 ευρωλεπτά/λεπτό + ΦΠΑ (μείωση 17 % σε σχέση με το 2012).
  • Λήψη κλήσης — 7 ευρωλεπτά/λεπτό + ΦΠΑ (12,5 % μείωση σε σχέση με το 2012).
  • Αποστολή γραπτού μηνύματος — 8 ευρωλεπτά + ΦΠΑ (μείωση 11 % σε σύγκριση με το 2012).

Οι εταιρείες τηλεφωνίας είναι βεβαίως ελεύθερες να προσφέρουν ακόμα φθηνότερες τιμές και – σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή – ορισμένες έχουν ήδη αρχίσει να καταργούν συνολικά τα πριμ περιαγωγής για φωνητικές υπηρεσίες και SMS, ή να προσφέρουν περιοχές ελεύθερης περιαγωγής σε διάφορα τμήματα της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η περιαγωγή δεδομένων θα είναι το 2013 έως 91 % φθηνότερη σε σύγκριση με το 2007. Κατά την περίοδο αυτή, ο όγκος της αγοράς περιαγωγής δεδομένων αυξήθηκε κατά 630 %.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply