Έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,029 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ). Πρόκειται για το έργο  Ψηφιακές Υπηρεσίες Μίας Στάσης ΥΕΚΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.

8785yert566785785_310623750

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι η 4η Σεπτεμβρίου 2013.

Το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην υλοποίηση και θέση σε λειτουργία υποδομών ΤΠΕ (εφαρμογές και εξοπλισμός) για την ενδυνάμωση του επιτελικού ρόλου και τη βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιτελικά, η υλοποίηση του έργου στοχεύει στη θέσπιση κοινών κανόνων συνεργασίας των βάσεων δεδομένων των Φορέων του Υπουργείου Εργασίας και της διασύνδεσης μεταξύ τους ως επίσης και της διασύνδεσης τους με Πληροφοριακά Συστήματα άλλων Φορέων. Στοχεύει επίσης στην παραγωγή εθνικών αναφορών και δεικτών.

Επιχειρησιακά, η υλοποίηση υπηρεσιών μίας στάσης ενιαίας εξυπηρέτησης των πολιτών για το σύνολο των παροχών και υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας στοχεύει στην εναρμόνιση όλων των μονάδων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων Φορέων του ώστε να λειτουργούν ως υπηρεσίες μίας στάσης για το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply