Ο ανταγωνισμός οδηγεί σε προσφορές που “στερούνται λογικής”

0

kerastarhs

Δυσκολότερη και από το 2012 χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο διευθύνων σύμβουλος της hellas online (hol) Αντώνης Κεραστάρης καθώς εκτός της οικονομικής κρίσης ο ανταγωνισμός έχει δείξει ήδη διάθεση για προσφορές που «στερούνται λογικής».

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση ο επικεφαλής της hol το 2012 περί τις 250.000 τηλεφωνικές γραμμές σε όλη χώρα καταργήθηκαν οριστικά, ο ΟΤΕ έχασε συνολικά μερίδιο, αλλά στα ευρυζωνικά πακέτα πήγε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πολιτική που ακολουθείται στην hol έχει ως στόχο την αύξηση της πελατειακής βάσης χωρίς όμως να επηρεάζονται – πιέζονται ασφυκτικά τα οικονομικά της μεγέθη γι΄ αυτό και διατηρεί τις ταμειακές ροές υψηλά ενώ έχει μειώσει περαιτέρω τον δανεισμό της κατά 8,1% (στα 166,1 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2012).

Η διοίκηση θεωρεί εφικτό η εταιρεία να εμφανίσει, για ολόκληρο το 2013, θετικό τελικό αποτέλεσμα (κέρδη προ φόρων) όπως και στο πρώτο τρίμηνο. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της hol αποτελεί το γεγονός ότι έχει καταφέρει να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό τα κανάλια διανομής των υπηρεσιών της (ελέγχει το 70%) ενώ θετικά λειτουργεί και η συνεργασία της με τη Vodafone. Κατά την προηγούμενη χρήση η κοινή βάση πελατών της με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 37% και έφθασε να αποτελεί το 35,9% της συνολικής.

Σημειώνεται ότι παράλληλα η hol μετέχει στις διεργασίες για πιθανή περαιτέρω ενοποίηση των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και στο πλαίσιο αυτό διατηρεί τις συζητήσεις με τη Forthnet. 

Share.

Leave A Reply