Τεχνικό λάθος στο facebook προκάλεσε διαρροή στοιχείων 6 εκατομμυρίων χρηστών

0

H Facebook παραδέχτηκε ότι απώλεσε τον έλεγχο στοιχείων 6 περίπου εκατομμυρίων χρηστών με αποτέλεσμα αυτά να διαρρεύσουν εκτός του περιβάλλοντος του facebook. Έτσι, e-mail, διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνου, βρέθηκαν στα χέρια “μη εξουσιοδοτημένων” ατόμων μόλις το τελευταίο έτος.

facebook-login-1024x785

“Λάβαμε πρόσφατα μια έκθεση από το πρόγραμμα White Hat μας σχετικά με ένα σφάλμα που μπορεί να επέτρεψε ορισμένες από τις πληροφορίες επαφής ενός ατόμου (e-mail ή τον αριθμό τηλεφώνου) να προσεγγιστεί από ανθρώπους που είτε είχαν κάποια στοιχεία επικοινωνίας για το εν λόγω πρόσωπο ή κάποια σχέση μαζί τους.

Οι διαρροές δεδομένων ξεκίνησαν το 2012, λόγω τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Οι χρήστες του Facebook που “κατέβασαν” τα στοιχεία επικοινωνίας των φίλων τους βρέθηκαν τελικά να κατέχουν περισσότερα στοιχεία από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους. 

Η Facebook, η οποία έχει 1,1 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, είπε ότι δεν έχει καμία απόδειξη ότι η ευπάθεια εκμετάλλευσης έγινε κακόβουλα. Η Επιτροπή δεν έλαβε καταγγελίες ούτε έχει στοιχεία που να δείχνουν ατασθαλίες. Η Facebook, ωστόσο, είπε ότι ήταν «ήταν ένα λάθος που τους κάνει να ντρέπονται». Η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης για το θέμα, καθώς και με τους χρήστες που επηρεάζονται.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply