O Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Alsaud και η επενδυτική του εταιρία συμφώνησαν να αγοράσουν μετοχές του Tweeter συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία για την απόκτηση «στρατηγικού μεριδίου» στο Tweeter ήταν αποτέλεσμα «αρκετών μηνών διαπραγματεύσεων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Kingdom Holding.

Ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Alwaleed bin Talal είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος επενδυτής στη Citigroup, ενώ έχει προβεί και σε άλλες επενδύσεις στις οποίες περιλαμβάνονται συμμετοχές σε GM, News Corp και Apple., ενώ παρεμπιπτόντως είναι ανιψιός του Σαουδάραβα βασιλιά Abdullah.

Το Tweeter, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο Αύγουστο ένα γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας χρήματα από την DST Global, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή των ήδη μετόχων της.

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει επιπλέον κατά 800 εκατ. δολάρια περίπου το μετοχικό της κεφάλαιο και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα μισά χρήματα σε αγορά ιδίων μετοχών που κατέχουν οι εργαζόμενοι και άλλοι υποστηρικτές.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply