Σαουδάραβας πρίγκιπας επενδύει στο Tweeter

0

O Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Alsaud και η επενδυτική του εταιρία συμφώνησαν να αγοράσουν μετοχές του Tweeter συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία για την απόκτηση «στρατηγικού μεριδίου» στο Tweeter ήταν αποτέλεσμα «αρκετών μηνών διαπραγματεύσεων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Kingdom Holding.

Ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Alwaleed bin Talal είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος επενδυτής στη Citigroup, ενώ έχει προβεί και σε άλλες επενδύσεις στις οποίες περιλαμβάνονται συμμετοχές σε GM, News Corp και Apple., ενώ παρεμπιπτόντως είναι ανιψιός του Σαουδάραβα βασιλιά Abdullah.

Το Tweeter, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο Αύγουστο ένα γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας χρήματα από την DST Global, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή των ήδη μετόχων της.

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει επιπλέον κατά 800 εκατ. δολάρια περίπου το μετοχικό της κεφάλαιο και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα μισά χρήματα σε αγορά ιδίων μετοχών που κατέχουν οι εργαζόμενοι και άλλοι υποστηρικτές.

Share.

Leave A Reply