Ολοκληρώθηκε η πώληση του 20% της Telekom Srbija

0

Καταβάλοντας το τίμημα των 380 εκατομμυρίων ευρώ, η Σερβική κυβέρνηση αγοράζει τελικά από τον ΟΤΕ το 20% της Telekom Srbija.

Το διοικητικό συμβούλιο της Σερβικής εταιρίας Τηλεπικοινωνιών, συνεδρίασε στις 16 Δεκεμβρίου για να εγκρίνει τη συμφωνία, η οποία προβλέπει επίσης ότι το ποσό για την εξαγορά θα προέλθει από δανεισμό, ευθυγραμιζόμενο με τις δηλώσεςι του Σέρβου Πρωθυπουγού ο οποίοις είχε δηλώσει ότι η εξαγορά δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την ιστορία, φέτος το Μάιο, η Σερβική κυβέρνηση απέριψε πρόταση της Telekom Austria που ζητούσε να αποκτήσει το 51% του Οργανισμού έναντι τιμήματος 1.1 δισεκατομυρίων. Το αιτιολογικό της απόρριψης ήταν ότι η προσφορά θα έπερεπε να ήταν τουλάχιστον κατά 300 εκατομμύρια υψηλότερη.   

Ο ΟΤΕ απέκτησε το μερίδιό του 20% στην Telekom Srbija το 1997. Αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει πολλά με τη συμμετοχή του, επειδή η Σερβία εμπόδισε για χρόνια να δώσει τον  ελέγχο του management, ή τη μείωση των επιπλέον 80% των μετοχών της στην εταιρία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply