Ασύρματο HDMI; για τους φίλους Intel WiDi

0

H τεχνολογία Intel WiDi όχι μόνο επιτρέπει την κοινή χρήση του αποθηκευμένου περιεχομένου, αλλά και την απευθείας προβολή τους σε τηλεοράσεις, βιντεοπροβολείς και τις οθόνες Η/Υ, μίας πλούσιας γκάμας online περιεχομένου –όπως βίντεο από το YouTube και streaming εκπομπές από ιστοσελίδες ζωντανής μετάδοσης-, που είναι προσβάσιμο μέσα από notebooks και άλλες φορητές συσκευές.

Όπως συμβαίνει με τα πρότυπα ενσύρματης σύνδεσης, όπως τα καλώδια HDMI και USB, έτσι και η τεχνολογία Intel WiDi δεν απαιτεί την ύπαρξη ενεργής ασύρματης σύνδεσης στο Internet ή σύνδεση WiFi, για τη μεταφορά περιεχομένου μεταξύ φορητών συσκευών και τηλεοράσεων. Αντιθέτως, η τεχνολογία WiDi διασφαλίζει την απευθείας (P2P) σύνδεση μεταξύ των WiFi chips, που είναι ενσωματωμένα στις φορητές συσκευές και τις τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart ΤV της LG.

Επιπλέον, το Intel WiDi δε δεσμεύει τη συσκευή κατά τη διάρκεια ανταλλαγής περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν και άλλες εφαρμογές στους φορητούς υπολογιστές και στα tablet PCs, ενώ παράλληλα κάνουν stream το περιεχόμενο σε μία οθόνη τηλεόρασης, προβολέα, ή monitor.

Τα πρώτα προϊόντα που ενσωματώνουν την τεχνολογία Intel WiDi, είναι η σειρά των τηλεοράσεων LG CINEMA 3D , που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας το νέο έτος.

Share.

Leave A Reply