5 στα 5 προβλέπει η ΙΒΜ

0

Κάθε χρόνο και για τα τελευταία 6 χρόνια η IBM παρουσιάζει μία έκθεση που την ονομάζει 5 στα 5.

Στην έκθεση αυτή, απαριθμεί και αιτιολογεί τις 5 τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων τα επόμενα 5 χρόνια.

Αυτές οι καινοτομίες κατά την IBM για φέτος είναι :

  • Η ανάγνωση της σκέψης δεν είναι πια επιστημονική φαντασία
  • Θα μπορούμε να εξασφαλίζουμε την αναγκαία ενέργεια που χρειάζεται να λειτουργήσει το σπίτι μας, από την ενέργεια που παράγουμε οι ίδιοι.
  • Δεν θα χρειαστούμε ποτέ ξανά passwords
  • Το ψηφιακό χάσμα θα σταματήσει να υφίσταται
  • Δεν θα υπάρχουν πια junk mails.

Οι προβλέψεις της ΙΒΜ δεν είναι ανεδαφικές, αλλά στηρίζονται σε τεχνολογίες που ήδη επεξεργάζονται τα εργαστήριά της σε όλο τον κόσμο. Ας μας επιτρέψει όμως η μπλε κυρία να επισημάνουμε ότι αν και οι τεχολογίες, θα είναι ίσως υλοποιήσιμες δεν θα αλλάξουν -τουλάχιστον όλες- τη ζωή των ανθρώπων.

Ας παραθέσουμε λοιπόν τις πιο σημαντικές ενστάσεις μας:

Πραγματικά, η ανάγνωση σκέψης είναι σε καλό δρόμο με τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα του PET scannining του εγκεφάλου που σήμερα ανιχνεύει με εξαιρετική αξιοπιστία την αλλήθεια και το ψέμα. Όμως -τουλάχιστον ως το 2020- θα γίνεται μόνο σε εργαστηριακό περιβάλλον και με αμφίβολα αποτελέσματα σε αφηρημένες έννοιες.

Σχετικά με το ψηφιακό χάσμα η IBM δεν εννοεί ακριβώς την έννοια της ευρυζωνικής κάλυψης, αλλά τη δυνατότητα πρόσβασης σε κινητό τηλέφωνο. Αυτό είναι εφικτό, αλλά επειδή οι κεραίες δε φυτρώνουν, πρέπει αρκετοί να πειστούν πριν βάλουν κεραίες στην έρημο της Moγγολίας και ατην Σαχάρα, με την ελπίδα να κάνουν τουλάχιστον απόσβεση της επένδυσης.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply