Ο δορυφόρος Ka-Sat χρησιμοποιείται και από τηλεοπτικά συνεργεία

0

Η βρετανική Jackshoot, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα κινητά συνεργεία παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος,  είναι η πρώτη που θα στέλνει αμοντάριστα πλάνα (TV rushes) μέσω του δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat Communications.

Τα κινητά συνεργεία της Jackshoot θα είναι σε θέση να στέλνουν μέσω του KA-SAT στα κεντρικά γραφεία της Pulse Film στο Λονδίνο, το υλικό που τραβούν σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, αποδεικνύοντας ότι η νέα τεχνολογία της Eutelsat αποτελεί μια πλατφόρμα δορυφορικής επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας η οποία αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στο χώρο των ΜΜΕ.

“Στο παρελθόν, είχαμε συνεργεία να ταξιδεύουν ανά τη Μ. Βρετανία και να κάνουν edit των εκπομπών στο βαν, πράγμα που κοστίζει σε χρόνο και χρήμα, ” εξηγεί ο κ. Simon Haywood, διευθυντής παραγωγής στη Jackshoot. “Τώρα, χάρη στη δυνατότητα να στέλνουμε αμοντάριστο υλικό μέσω δορυφόρου, οι πελάτες μας έχουν την ευχέρεια και την ευελιξία να λαμβάνουν υπόψη τους τις αντιδράσεις των θεατών, πράγμα το οποίο ήταν αδύνατο να γίνει στο παρελθόν. Προσωπικά, περιμένω ότι στο μέλλον και η κινηματογραφική βιομηχανία θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Τα συνεργεία που κάνουν τα γυρίσματα μιας ταινίας σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούν να στέλνουν στο σκηνοθέτη τα αμοντάριστα πλάνα, εξοικονομώντας πόρους από την αποφυγή της πιθανότητας να χρειαστεί ένα δεύτερο γύρισμα.”

Η Jackshoot είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής στη Μ. Βρετανία που έχει εξοπλίσει τα βαν εξωτερικών μεταδόσεων που διαθέτει, με ένα σύστημα δορυφορικής μετάδοσης το οποίο έχει σχεδιάσει η Dawson ειδικά για την επικοινωνία με τον KA-SAT της Eutelsat. Tο νέο Dawson GC-Zero 70 χρησιμοποιεί μια κεραία 240mm και δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ταχύτητες της τάξης των 10Mpbs.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply