Προληπτικά μέτρα από ΟΤΕ

0

Τη λήψη προληπτικών μέτρων προκειμένου να προστατέψει τον ΟΤΕ από τις επιπτώσεις που θα είχε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξετάζει ο ΟΤΕ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του ομίλου, Κέβιν Κοπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη. Το πρακτορείο δεν ανέφερε πάντως ότι πριν την απάντηση του κ. Κοπ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, είχε τονίσει ότι η διοίκηση του ομίλου δεν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Κοπ σημείωσε ότι «αναζητούμε σε τι είδους ενέργειες πρέπει να προχωρήσουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», προσθέτοντας ότι κύριος στόχος της διοίκησης είναι η προστασία της ρευστότητας του ΟΤΕ. Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που εισηγμένος ελληνικός όμιλος δηλώνει δημόσια ότι αναζητεί τρόπους για να προστατευθεί από το ενδεχόμενο της επιστροφής της δραχμής. Ακόμη, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ο κ. Κοπ είχε αναφέρει ότι ο ΟΤΕ έχει μεταφέρει σημαντικό μέρος των καταθέσεων του σε διεθνείς τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η απάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ στο έτερο ερώτημα των αναλυτών στη Βαρκελώνη και αφορούσε τη συγχώνευση Vodafone – Wind. Ο κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι στον ΟΤΕ εκτιμούν πως η ρυθμιστική αρχή θα εγκρίνει τη συγχώνευση και πως αν δεν την εγκρίνει, τότε «πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει μία ακόμη πτωχευμένη εταιρεία». Ο επικεφαλής του ΟΤΕ σημείωσε, μάλιστα, πως η συγχώνευση θα ήταν «υγιής κίνηση», καθώς προτιμά μία λιγότερο κατακερματισμένη αφορά με εταιρείες που δίνουν έμφαση στην μακροπρόθεσμη κερδοφορία.
Share.

Leave A Reply