Αποτελέσματα Wind Hellas

0

O κ.Νάσος Ζαρκαλής, σε συνάντηση την Τρίτη με τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της Wind Hellas για το 9μηνο 2011.
Ο κ.Ζαρκαλής αφού τοποθετήθηκε σχετικά με την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας η οποία συνεχίζει να καταγράφει πτώση της τάξης του 13-14% σε σύγκριση με το 2010, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μέσα σε 3 χρόνια, ο κλάδος έχει απολέσει το 37% των εσόδων του.
Θετικό σημείο είναι ότι ο ρυθμός της πτώσης δείχνει να ανακόπτεται στη διάρκεια της χρονιάς και καταγράφεται άνοδος τόσο στο 2ο όσο στο 3ο τρίμηνο. Αναλυτικά, η ετήσια πτώση κινήθηκε στα επίπεδα:
• Α’ τρίμηνο -22%
• Β’ τρίμηνο -13%
• Γ’ τρίμηνο -7%
Στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2011, καταγράφεται άνοδος σε όλους τους δείκτες. Χωρίς δανειακές υποχρεώσεις και με θετικές ταμειακές ροές, η WIND χρηματοδοτεί εξολοκλήρου με ίδια κεφάλαια την ανανέωση των αδειών χρήσης ραδιο φάσματος, ενώ προχωρά με αμείωτη ένταση στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που έχει εξαγγείλει για την τριετία 2011-2013 και το οποίο προβλέπει κεφάλαια ύψους 300€ εκατ. συνολικά για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της εταιρείας. Αναλυτικά:
Ο τζίρος παρουσιάζει συνεχιζόμενη βελτίωση στη διάρκεια του 2011, διαμορφούμενος προοδευτικά σε 156 εκ. ευρώ για το Α’ τρίμηνο, 169 εκ. ευρώ για το Β’ τρίμηνο, και 180 εκ. ευρώ για το Γ’ τρίμηνο.
Αντίστοιχη άνοδο παρουσιάζει και το EBITDA, το οποίο διαμορφώνεται σε 26 εκ. ευρώ για το Α’ τρίμηνο, 40 εκ. ευρώ για το Β’ τρίμηνο, 52 εκ. ευρώ για το Γ’ τρίμηνο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ενδέχεται να ξεπεράσει τα 150 εκ. ευρώ..
Οι πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας έχουν αυξηθεί κατά 16% στο εννεάμηνο, ενώ οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας (συνδέσεις LLU) έχουν αυξηθεί 30% ετησίως φτάνοντας τις 320.000.
Ολοκληρώθηκε ο εξορθολογισμός της αλυσίδας καταστημάτων WIND με κύριο άξονα τη δημιουργία μεγαλύτερων καταστημάτων σε κομβικά σημεία και την ανακαίνιση όλων των καταστημάτων από τον Αύγουστο ως και τον Οκτώβριο.
Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου προχωρά με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν εκσυγχρονιστεί 500 σταθμοί βάσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα δίνουν ταχύτητες ως και 42 Mbps, υψηλότερες από κάθε άλλο δίκτυο, προσφέροντας στους πελάτες της WIND, εμπειρία πραγματικής κινητής ευρυζωνικότητας (Mobile broadband).
Share.

Leave A Reply