Την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών υπέβαλλε ο κ. Σωκράτης Κάτσικας. Οι διαρροές περί παραίτησής του είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους από 10ημέρου, αλλά δεν επιβεβαιωνόταν επισήμως. Όταν πλέον το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δημοσίευσε στο opengov.gr ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης, τότε οι φήμες επιβεβαιώθηκαν.

Όσον αφορά στο λόγο της αποχώρησης, η επίσημη θέση είναι ότι ο κ. Κάτσικας επέλεξε να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά καθήκοντα του. Διάχυτη πάντως είναι η εκτίμηση ότι, η εμπειρία του τόσο σε Πανεπιστημιακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο Υπ.Παιδείας, για το συντονισμό της υλοποίησης όσων προβλέπονται από το νέο νόμο που αφορά την Ανώτατη Παιδεία.

Πηγές αναφέρουν επίσης, ότι ο πραγματικός λόγος παραίτησης, ήταν ότι δεν υπήρχε ουσιαστική επαφή του Γενικού Γραμματέα με τον πολιτικό προϊστάμενο του, τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από επίσημα χείλη του Υπουργείου.

Ο κ. Κάτσικας ήταν από τους πολιτικούς αξιωματούχους, που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και θεωρείται ότι βοήθησε σημαντικά στην προώθηση σημαντικών «δράσεων» με κυριότερη τη διαγωνιστική διαδικασία για το φάσμα συχνοτήτων που εισέρχεται πλέον στην τελική της ευθεία. Επίσης, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία τόσο για το έργο των οπτικών ινών όσο και για τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων που θα οδηγούσε στη διαδικασία για το ψηφιακό μέρισμα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply