Την έμφαση στο εξωτερικό, επεκτεινόμενη μάλιστα σε νέες αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και της Πολωνίας, σκοπεύει να συνεχίσει ο όμιλος Printec. Ο ελληνικός όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των υποδομών για ηλεκτρονικές συναλλαγές και έχει παρουσία σε 15 χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα του κατά 30% το 2011, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Printec, Σ. Παπαχρήστος.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο όμιλος είχε έσοδα της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων (περίπου 71 εκατ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) το 2010, όταν το 2009 τα έσοδα είχαν ανέλθει στα 69 εκατ. ευρώ. Στα πλάνα περιλαμβάνεται πάντως και η ανάπτυξη μέσω εξαγορών εκτός Ελλάδος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εγχώρια αγορά αντιπροσωπεύει το 12% του συνολικού κύκλου εργασιών της Printec.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, για το 2011 ο στόχος είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης στο χώρο των υποδομών για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο και η επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων ώστε να εκμεταλλευτεί τις νέες τεχνολογίες.

 Στόχος η επέκταση

Σύμφωνα με την ομάδα διοίκησης του ομίλου, η Printec στοχεύει να συνεχίσει την 22χρονη επιτυχημένη της πορεία και επιδιώκει την περαιτέρω εξέλιξη της μέσα από την εφαρμογή ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού πλάνου, το οποίο βασίζεται σε μελέτη της εταιρείας συμβούλων Bain & Co, με στόχο να αναγνωριστεί και να θεμελιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής λύσεων ICT στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Ο όμιλος Printec είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες παροχής λύσεων Πληροφορικής στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Περισσότεροι από 200 πελάτες σε 15 χώρες εμπιστεύονται τις ολοκληρωμένες λύσεις της Printec και τις υπηρεσίες που παρέχει το εκτεταμένο δίκτυο τεχνικών υπηρεσιών του ομίλου», δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος. «Η Printec συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, και αποτελεί έναν υγιή εξωστρεφή οργανισμό ο οποίος διαθέτει γερές βάσεις, διατηρεί σημαντικά επίπεδα κερδοφορίας, και συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε Έρευνα και Ανάπτυξη».

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση σε νέες κάθετες αγορές και σε νέες τεχνολογίες, δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο διεθνή προσανατολισμό του ομίλου μας, και διευρύνουμε σημαντικά τη γκάμα των λύσεων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, ώστε να εξυπηρετούμε τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας για καινοτόμες λύσεις, οι οποίες προσθέτουν αξία τόσο στους ίδιους, όσο και στους τελικούς χρήστες», δήλωσε ο κ. Βασίλης Μαθιουδάκης, διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων και μάρκετινγκ της Printec. «Η προϊοντική στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται σε οκτώ οριζόντιους άξονες λύσεων, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες τεσσάρων επιχειρηματικών κλάδων. Πιο συγκεκριμένα, το νέο, διευρυμένο προϊοντικό portfolio του ομίλου, πέραν των λύσεων που απευθύνονται στον Τραπεζικό κλάδο, περιλαμβάνει εξειδικευμένες λύσεις για εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών και για Οργανισμούς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, τις οποίες, είτε σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε εξ’ ολοκλήρου εμείς, είτε συνθέτουμε σε συνεργασία με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας, όπως, μεταξύ άλλων, η NCR, η Verifone, η Oracle, η Retalix, η Flash Networks, και η Infosys», ανέφερε το στέλεχος της Printec.

 Σημαντική παρακαταθήκη

Η παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδιασμού έκλεισε με μια αναδρομή στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου στην εγχώρια αγορά, από το γενικό διευθυντή Ελλάδος και Κύπρου κ. Δανιήλ Ρωμαΐδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι, εκτός από την ενίσχυση της θέσης του ομίλου στην αγορά των λύσεων Αυτοματισμού Συναλλαγών

για Τράπεζες, σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στο χώρο του Λιανεμπορίου και των λύσεων για εταιρείες Πετρελαιοειδών, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει υλοποιήσει ανάλογα έργα σε Δημόσιους οργανισμούς και παρόχους Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμαϊδη, «οι ολοκληρωμένες λύσεις της Printec επιτρέπουν στους πελάτες της να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν και να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη αποκομίζοντας τα μέγιστα οφέλη από τις υπάρχουσες επενδύσεις και δημιουργώντας ταυτόχρονα καινούργια μοντέλα εσόδων».

Ο όμιλος Printec αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες παροχής λύσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με έδρα στην Αθήνα και ετήσιο ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 69 εκατ. ευρώ (οικονομική χρήση 2009), ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 15 χώρες. Έχοντας διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο των λύσεων για Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς και εταιρείες Λιανεμπορίου και Πετρελαιοειδών, η Printec έχει υλοποιήσει και υποστηρίζει λύσεις τεχνολογίας στους τομείς των Δικτύων ΑΤΜ & Τραπεζών, Self-Service Kiosks & Αυτοματισμού Συναλλαγών, Δικτύων POS, Ηλεκτρονικών Πληρωμών, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της παρέχοντας και λύσεις για την Ασφάλεια των Συστημάτων Πληροφορικής. Έτσι, η Printec είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των Οργανισμών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και των Εταιρειών Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών.

 Διεθνείς συνεργασίες και παρουσία

Ο όμιλος Printec έχει ηγετική θέση στον κλάδο των Λύσεων Πληροφορικής και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Systems Integrators στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο όμιλος παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν στους τομείς του Αυτοματισμού Συναλλαγών, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων, Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων κ.λπ, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως όπως NCR, Verifone, Talaris, Oberthur , Welcome Real-Time, Flash Networks, ECI, PCCW, Infosys, Allot, Radware,Tejas Networks, κ.α.. Εκτός από τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα, ο όμιλος διαθέτει θυγατρικές σε Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply