Αθανάσιος Ντάκουλας, Διευθύνων Σύμβουλος Megasoft: «Το 2011 χρονιά εξωστρέφειας»

0

Τα πλάνα της εξωστρεφούς πολιτικής της εταιρείας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των ευκαιριών που διανοίγονται από την εποχή του Cloud Computing,πάντα με γνώμονα την ποιότητα υπηρεσίας και την ικανοποίηση του πελάτη, αναλύει στο Info-Com, ο κ. Αθανάσιος Ντάκουλας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής Megasoft.

 I-C: Στη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής ύφεσης, πως βλέπετε τη θέση της Megasoft στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο στο οποίο δραστηριοποιείται;

Α.Ν.: Είναι γεγονός ότι η ελληνική αγορά πληροφορικής διανύει μία μακρά περίοδο ύφεσης, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι. Όσον αφορά την αγορά του λογισμικού και των υπηρεσιών πληροφορικής, κομμάτι στο οποίο εμείς δραστηριοποιούμαστε θεωρούμε ότι είναι εκείνη που κρατά κάπως την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα. Η προτεραιότητα για μείωση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών, η αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και η ανάγκη απόδοσης των επενδύσεων θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο λογισμικό και στις υπηρεσίες πληροφορικής.

Η δύσκολη αυτή συγκυρία είναι μία καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει η ελληνική αγορά πληροφορικής και να ισορροπήσει σε μικρότερο αριθμό υγιών επιχειρήσεων που πραγματικά διαθέτουν τεχνογνωσία, υποδομές, κατάρτιση, πλήρη γνώση της ελληνικής αγοράς, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες μα πάνω απ’ όλα σεβασμό απέναντι στους πελάτες που τις επιλέγουν και τις εμπιστεύονται. Η ανοδική μας πορεία και τα οικονομικά μας μεγέθη μας συγκαταλέγουν στις επιχειρήσεις αυτές και μας δίνουν επιπρόσθετη ευθύνη να συνεχίσουμε αταλάντευτα και δυναμικά κόντρα στις όποιες αντιξοότητες της αγοράς την πορεία μας. Παραμένουμε πιστοί στη πελατοκεντρική μας αντίληψη, προσφέροντας προϊόντα τεχνολογίας και ανταγωνιστικές υπηρεσίες και συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία που μας έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Megasoft, με σύμμαχο τις σωστές επιχειρηματικές της επιλογές και τις στοχευμένες της κινήσεις, κατάφερε και το 2010 να διατηρήσει τα κεκτημένα της, ενώ ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση και ενίσχυση του δικτύου συνεργατών της αύξησε ικανοποιητικά την εγκατεστημένη της βάση. Με προτεραιότητα την εξωστρέφεια, την υλοποίηση νέων προϊόντων, την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών με νέες δυναμικές διαχειρίσεις και με επίκεντρο πάντα την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας, συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι και το 2011 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Megasoft. Εστιάζουμε στις ανάγκες του πελατολογίου μας και άμεση προτεραιότητα μας είναι να προσφέρουμε, μεταξύ άλλων, και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας που σήμερα το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Επιπρόσθετα μέτρα που θα συμβάλλουν, όχι μόνο στην αντιμετώπιση του κινδύνου από την πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά και θα προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης εκσυγχρονισμού και εξέλιξης είναι απαραίτητα και εμείς είμαστε δίπλα στους πελάτες μας για να τους δείξουμε αυτό το δρόμο γιατί η δική τους επιτυχία είναι η δική μας ανταμοιβή.

Επιπλέον, τα φορολογικά δρώμενα όπως η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι κάρτες αγοράς κ.α. επιβάλλουν τη μηχανογράφηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νέες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, ενώ δράσεις όπως το digi retail και άλλα επιδοτούμενα προγράμματα είναι πολύ καλές ευκαιρίες για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Το 2011 περισσότερο από ποτέ θα προωθήσουμε την εξωστρέφεια, θα επενδύσουμε σε νέους τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και θα ενισχύσουμε το δίκτυο συνεργατών μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από τις δικές μας επενδύσεις και την επιθετική πολιτική θέλουμε να ευνοήσουμε και να συμπαρασύρουμε παράλληλα και τους συνεργάτες μας, έτσι ώστε να εισπράξουν το όφελος και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει το σήμερα!

I-C: Πώς η Megasoft τοποθετείται στη λογική της παροχής “Software as a Service” σε περιβάλλον “Cloud”;

Α.Ν.: Η αλήθεια είναι ότι πολύς λόγος γίνεται σήμερα για το “σύννεφο” . Είναι μια υπηρεσία που μελετάμε έντονα και μπορούμε να πούμε ότι είναι εντός των βλέψεων μας. Θεωρούμε βέβαια ότι η ελληνική αγορά δεν είναι ακόμα τόσο έτοιμη ώστε να δεχτεί τέτοιου είδους υπηρεσίες και να εισπράξει το όφελος. Όλες οι νέες τεχνολογίες χρειάζονται το χρόνο τους για να ωριμάσουν, να γίνουν τεχνικά και οικονομικά ελκυστικές και κατάλληλες να ενταχθούν ομαλά στην αγορά προσφέροντας πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που τις επιλέγουν.

Σίγουρα, για έναν επιχειρηματία η αποφυγή της απόκτησης και συντήρησης πληροφοριακών συστημάτων και βάσεων δεδομένων, γλιτώνοντας επιπλέον κόστη από όλα τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα που αυτό συνεπάγεται, είναι κάτι πολύ σημαντικό, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Θα πρέπει όμως, πρώτα να διευθετηθούν θέματα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων και την πιθανότητα «διάρρηξής» τους, την αξιοπιστία του παρόχου και το κόστος μετάβασης. Επιπλέον, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα όπως τι γίνεται όταν ο πάροχος παρουσιάζει αδυναμία να υποστηρίξει την επιχείρηση γιατί, για παράδειγμα, σταμάτησε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα ή γιατί διακόπηκε η σύνδεση.

Όλα αυτά μας απασχολούν και τα μελετάμε προκειμένου η λύση που θα δημιουργήσουμε και θα προσφέρουμε στους πελάτες μας να είναι δοκιμασμένη με θετικά αποτελέσματα, έτσι ώστε να είμαστε 100% σίγουροι για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της!

Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούμε για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και δεν μας έχει διαψεύσει! Το μαρτυρούν οι χιλιάδες ευχαριστημένοι πελάτες μας!

Ποια είναι η Megasoft

Η Megasoft δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής. Αντικείμενο της είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις, με κεντρική δραστηριότητα την προμήθεια Η/Υ και Εφαρμογών Εμπορικής και Οικονομικής Διαχείρισης. Οι ποιοτικοί στόχοι της εταιρείας είναι προσανατολισμένοι στην πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών της με συνδυασμό υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, χαμηλού συνολικού κόστους και άριστης τεχνογνωσίας.

Η επιχειρηματική δράση της Megasoft κινείται πάνω σε δύο άξονες: Την παροχή συνολικής ποιότητας (total quality services) που ξεκινάει από τη σωστή σχεδίαση και μελέτη, την κατάλληλη επιλογή και προσαρμογή, την υλοποίηση και εκπαίδευση, μέχρι και την ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη και έγκαιρη αναβάθμιση των συστημάτων.

Τη σύναψη μακροχρόνιων, σταθερών και αμοιβαίων αποδοτικών σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες της (Long Relationship Services), μέσα από την κατανόηση και αποτελεσματική κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών τους, τη συνεχή τους παρακολούθηση και την προσωπική εξυπηρέτηση.

Βασικό προϊόν της Megasoft είναι η σειρά PRISMA. Μια πρωτοποριακή σειρά τυποποιημένων προϊόντων λογισμικού, που καλύπτουν την εμπορική διαχείριση των επιχειρήσεων. Με προσεκτικά σχεδιασμένες εκδόσεις (versions), αντιμετωπίζονται πλήρως οι διαφορετικές ανάγκες των επιχειρήσεων, τόσο από την άποψη του μεγέθους τους όσο και από την άποψη των διαφορετικών αγορών στις οποίες δραστηριοποιούνται. Ενδεικτικό του εύρους εφαρμογών Prisma είναι ότι ο βαθμός τυποποίησης, περιλαμβάνει από διαχείριση περιπτέρου έως οικονομική διαχείριση εταιρείας. Καρπός της πολυετούς εμπειρίας και εφαρμοσμένης τεχνολογίας της Megasoft μέσα από πραγματικές ανάγκες μηχανογράφησης χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, τα προϊόντα PRISMA συνδυάζουν μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά, που κάνουν τη χρήση απλή, χωρίς να λείπουν οι αναλυτικές δυνατότητες, απαραίτητες για τον επιχειρηματία. Φιλοσοφία της είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στον πελάτη της, να αφουγκράζεται τις ανησυχίες του και να απαντά στις ανάγκες του, προλαβαίνοντας τις απαιτήσεις της αγοράς με την εκπόνηση πρωτοποριακών προγραμμάτων και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία της Megasoft, αποτελεί και το εφαλτήριό της για τα σημαντικά, ποιοτικά άλματα που επιτυγχάνει καθημερινά στον τομέα της μηχανογράφησης των επιχειρήσεων με τις εφαρμογές PRISMA Win.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply