Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 20 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Softone & Euronet: στρατηγική συμφωνία για ολοκληρωμένες λύσεις αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών

16/05/2024infocomBy infocom3 Mins Read Στρατηγική

Ο Όμιλος SOFTONE, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους cloud-based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Euronet, κορυφαίο πάροχο χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών λύσεων πληρωμών διεθνώς. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον βάσει των σχετικών νομοθετικών διατάξεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εντάσσεται η διασύνδεση του συνόλου των εμπορικών εφαρμογών και ψηφιακών ταμειακών συστημάτων του Ομίλου SOFTONE με την πλατφόρμα και τα τερματικά αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών (epay POS/ePOS) της Euronet, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης “ALL IN ONE” λύσεων που εξυπηρετούν όλο το φάσμα των συναλλαγών μέσα από μία και μόνο συσκευή: από την έκδοση και εκτύπωση αποδείξεων, την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών και τη διαβίβαση των προβλεπόμενων φορολογικών δεδομένων στην πλατφόρμα myDATA. Η διασύνδεση αυτή προσφέρει μεγάλο εύρος λύσεων για διαδικτυακές και φυσικές επιχειρήσεις με μειωμένο κόστος, απαντώντας άμεσα στις ανάγκες των 210.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της Euronet και 80.000 της SOFTONE, και επεκτείνεται σταδιακά στο σύνολο της ελληνικής αγοράς.

Συνοδευόμενη από μία σειρά εμπορικών και λειτουργικών κινήτρων και πλεονεκτημάτων, η συνεργασία των δύο εταιρειών επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργεί η αυξανόμενη υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους καταναλωτές, εναρμονιζόμενες παράλληλα με την υποχρέωση διασύνδεσης ταμειακών συστημάτων και τερματικών συσκευών POS.

«Με τη στρατηγική αυτή συνεργασία μπορούμε να προσφέρουμε σε περισσότερες επιχειρήσεις, υφιστάμενους και νέους πελάτες που επενδύουν στη μηχανοργάνωσή τους, μία πιστοποιημένη και λειτουργική λύση διασύνδεσης των ταμειακών εφαρμογών τους με τα τερματικά POS για συναλλαγές με κάρτες. Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες είσπραξης για το κατάστημα λιανικής, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο, το φαρμακείο, το e-shop κτλ., ώστε οι επιχειρηματίες να επικεντρωθούν στις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση της πελατείας τους», δήλωσε ο Σπύρος Αρμενιάκος, Managing Director της Euronet Merchant Services (epay) στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι: «Η συμφωνία με τον Όμιλο SOFTONE αποδεικνύει τη συνεργατική οπτική μας προς όφελος των πελατών και εν τέλει του τελικού καταναλωτή, και είναι απόρροια των επενδύσεων της Euronet στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν με την εξαγορά του τομέα αποδοχής συναλλαγών και εκκαθάρισης πληρωμών (Merchant Acquiring) της Τράπεζας Πειραιώς τον Μάρτιο του 2022, και εξελίσσονται με στρατηγικές συνεργασίες και διάθεση στην αγορά πραγματικά χρήσιμων υπηρεσιών αξίας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFTONE, κος Πάνος Μαρτίνης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Euronet σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς την ενοποίηση των cloud-based λύσεων λογισμικού της εταιρείας μας, με τις κορυφαίες λύσεις πληρωμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σύμπραξη με έναν παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις fintech, ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για τους κοινούς μας πελάτες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες πληρωμών τους αλλά και να αντλήσουν αξία μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης λειτουργιών και πληρωμών. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της συνεργασίας αυτής και προσβλέπουμε στη μακρόπνοη και συνεχή επέκτασή της.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

euronet Softone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

Συνεργασία του efood με τα καταστήματα Πλαίσιο

Η Profile Software εξαγοράζει την Contemi Solutions στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Active Computer Systems και η Samsung ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους

Viber & Happydemics: από τις προβολές στον πραγματικό αντίκτυπο της διαφήμισης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.