Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 18 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Συνεργασία Δημόκριτου με Qualco στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας

14/10/2021infocomBy infocom2 Mins Read Στρατηγική

Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και η εταιρεία Qualco βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη καινοτόμων διεργασιών και εργαλείων στο πεδίο της «ανάκτησης απαιτήσεων», αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διαχείριση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (Big Data). Στόχο αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την επίτευξη επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (Fintech).

Η Qualco κατέχει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογικών λύσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών, αφορά σε προγράμματα συν-ανάπτυξης διανοητικής ιδιοκτησίας που, σε βάθος 5ετίας, θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη διδακτορικής και μεταδιδακτορικής βιομηχανικής έρευνας και διαγωνισμών καινοτόμων ιδεών.

Στη συνάντηση των δύο οργανισμών που πραγματοποιήθηκε για την εκκίνηση της συνεργασίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή, παρέστησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Ο Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος δήλωσε: «Το νέο εγχείρημα με την Qualco έρχεται να επιβεβαιώσει την ωριμότητα του Δημοκρίτου, ενός δημόσιου ερευνητικού οργανισμού να μεταφέρει τεχνολογία, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων και να συν-αναπτύξει μαζί τους διανοητική ιδιοκτησία μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα αυτή συνεργασία που θα προσδώσει επίσης τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να δημιουργήσουν και να επιτύχουν. Στον 21ο αιώνα η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Qualco, o κ. Ορέστης Τσακαλώτος, τονίζει: «Η συνεργασία των δύο οργανισμών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος μας, η QUALCO, επενδύει συστηματικά σε τεχνολογία αιχμής, στηρίζοντας παράλληλα όλο το φάσμα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι τιμή μας, αλλά και υποχρέωσή μας, να αξιοποιούμε τις προσπάθειες των νέων επιστημόνων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου, όσον αφορά στην υλοποίηση ερευνών στο επιστημονικό πεδίο του ‘ΑΙ’ και ‘Big Data’. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, αποδοτικά και ευέλικτα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις, όχι μόνο στη χώρας μας, αλλά και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Άλλωστε, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επηρεάζοντας τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις επιχειρηματικές λειτουργίες».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Qualco Δημόκριτος ΕΚΕΦΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

Συνεργασία του efood με τα καταστήματα Πλαίσιο

Η Profile Software εξαγοράζει την Contemi Solutions στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Active Computer Systems και η Samsung ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους

Viber & Happydemics: από τις προβολές στον πραγματικό αντίκτυπο της διαφήμισης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
  • Προτάσεις για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η Eurelectric
  • «Innovation Meets Industry»: ΣΦΕΕ και ID-GC συνεργάζονται για την Υγεία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.