Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 21 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»News

Διαλέξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

19/05/2016infocomBy infocom2 Mins Read News Ατζέντα Ελλάδα

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου υποδέχτηκε – στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογία Πληροφοριών και Νομοθεσία Διαδικτύου του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία (MSc Information Security and Computer Forensics) – την κα Κατερίνα Γιαννακάκου – Ραζέλου, δικηγόρο εξειδικευμένη στην στο δίκαιο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, νομική σύμβουλο στη Vodafone-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ και την κα Μαρία Γιαννακάκη, δικηγόρο με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και πρακτική εμπειρία στην εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών υπογραφών.

prostasdiadedomenon-post

H κα Γιαννακάκου-Ραζέλου εμβάθυνε στις έννοιες του δικαίου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ανέδειξε την πρακτική καθημερινή επίδραση του θεσμικού αυτού πλαισίου σε πλείστους τομείς, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κρίσιμες πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο ευρωπαϊκού δικαίου. Η κα Γιαννακάκη ανέδειξε την αξία χρήσης των ηλεκτρονικών υπογραφών με παραδείγματα από την καθημερινή πλέον εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς των συναλλαγών και ανέλυσε τις νομοθετικές διατάξεις ρύθμισης της λειτουργίας τους, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα τεχνικής φύσεως, αλλά και σε επικείμενες νομοθετικές εξελίξεις.

Οι φοιτητές του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να θέσουν κάθε ερώτημα που τους απασχολούσε, τόσο σχετικά με το νομικό πλαίσιο, όσο και σχετικά με την τεχνική αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προσβολών των σχετικών έννομων αγαθών τόσο στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσο και στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον παγκοσμίως ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Ηλεκτρονικής Ασφάλειας και Εγκληματολογίας MSc Information Security and Computer Forensics, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of East London.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ferryscanner Miles: Το νέο πρόγραμμα που ανταμείβει τους ταξιδιώτες σε κάθε ταξίδι
  • Εγκρίθηκαν οι σχετικές Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες.
  • Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
  • ΚΤΠ: Παρέδωσε την Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου στο Υπ. Εξωτερικών
  • CORDIA: Αποκτά την εταιρεία ZEB ΑΕΕΥ και διευρύνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Η Snappi και το Fintech & AI Lab ανακοινώνουν Hackathon
  • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής timologio, από 22/4
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.