Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

CSR HELLAS και ΕΕΔΑ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

22/01/2026infocomBy infocom3 Mins Read Στρατηγική

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Ευθύνη (CSR HELLAS) και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με αντικείμενο την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επιχειρηματική στρατηγική και την προώθηση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR HELLAS, Αλεξάνδρα Πάλλη, και την Πρόεδρο της ΕΕΔΑ, Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη, θέτοντας τις βάσεις για μια θεσμική συνεργασία με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Με την υπογραφή του Μνημονίου διαμορφώνεται ένα σταθερό πλαίσιο διαλόγου, συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων, με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής υπευθυνότητας και τη συστηματική ενσωμάτωση της διάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις πολιτικές και πρακτικές των επιχειρήσεων. Το Μνημόνιο Συνεργασίας έρχεται να θεμελιώσει και να διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕΔΑ και του CSR HELLAS, με έμφαση στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων για την ανάληψη των ευθυνών τους απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε δήλωσή της, η κα Πάλλη – Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του CSR HELLAS και της ΕΕΔΑ τοποθετείται σε μια καίρια στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημόσια συζήτηση μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο γύρω από το πώς η Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς να αποδυναμώσει τις θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε. Στο νέο αυτό πλαίσιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα εντάσσονται στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και της επιχειρηματικής λογοδοσίας. Σε αυτό το περιβάλλον, η συνεργασία με την ΕΕΔΑ αποκτά ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς συνδέει τον επιχειρηματικό κόσμο με τον θεσμικό πυρήνα της προστασίας των δικαιωμάτων και δημιουργεί προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου και γνώσης. Για το CSR HELLAS, η ενσωμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επιχειρηματική στρατηγική αποτελεί θεμέλιο βιωσιμότητας, κοινωνικής εμπιστοσύνης και όρος συμμετοχής στο ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο που διαμορφώνεται».

Από την πλευρά της, η κα Γαβουνέλη τόνισε ότι «Ο σημερινός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές και αλληλένδετες κρίσεις, οι οποίες δοκιμάζουν σοβαρά την ικανότητα των κρατών και των επιχειρήσεων να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους για την προστασία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και για την ουσιαστική αποκατάσταση όταν προκύπτουν παραβιάσεις ή βλάβες. Οι γεωπολιτικές αναταράξεις και οι συγκρούσεις, οι ολοένα μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις και η κλιματική κρίση, σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας, συνθέτουν ένα αβέβαιο και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές τοπίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποτελεσματική ανταπόκριση κρατών και επιχειρήσεων στις αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες τους προϋποθέτει ένα αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο κανονιστικό πλαίσιο αλλά και ενισχυμένη, έμπρακτη τήρησή του από όλα τα μέρη».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CSR ΕΕΔΑ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημονίο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά

Το BestPrice συνεργάζεται με τη Snappi

Η Aboutnet απορροφά την 360lab

Netcompany & ΕΥΔΑΠ: AI και IoT στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος

Η THEON ολοκληρώνει την εξαγορά ποσοστού 9,8% της EXOSENS

Η Softweb εξαγοράζει το 51% της Alphabit και ενισχύει στρατηγικά τον πυλώνα cybersecurity

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Alpha Bank – IQonomy: Έως 12,83 ευρώ κοινωνικής αξίας για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
  • ΔΕΣΦΑ: Εγκαινίασε τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Αμπελιά Φαρσάλων
  • Οι τεχνολογίες Γεωργίας Ακριβείας ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στους αγρότες της Ευρώπης
  • Λ. Τσαβδαρίδης: Μήνυμα στήριξης στην ελληνική βιομηχανία στα 50 χρόνια της ΣΕΚΑΠ
  • Δ. Μιχαηλίδου: «Ανοίγουν» τα κλειστά ακίνητα με επιδότηση έως 46.000 ευρώ ανά οικογένεια
  • Infocom Today #152: Giga data center «by ΔΕΗ», DNA για τα δίκτυα & έλλειψη ταλέντου!
  • Πώς λειτουργεί το νέο Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων της ΤτΕ
RSS itsecuritypro.gr
  • Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ στο European Security Program της Microsoft
  • Το Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης Κυβερνοασφάλειας της ΕΑΚ πλέον και σε διαδικτυακή εφαρμογή
  • Η IBM φέρνει την ψηφιακή κυριαρχία στο προσκήνιο με νέο λογισμικό για τις ανάγκες Digital Sovereignty
  • Νέο πλαίσιο για την κυβερνοασφάλεια στις κρίσιμες υποδομές
  • Ξεκινά ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας
  • Η εμπιστοσύνη στην Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκινά με ασφάλεια που μπορεί να αποδειχθεί, όχι απλά μία υπόσχεση
  • Η AWS λανσάρει το AWS European Sovereign Cloud και ανακοινώνει επέκταση σε όλη την Ευρώπη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.