weekly D 21-1-22 sent
600x80 banner 6-9-22 sent

Το El Dorado του «El Fibre»

Είναι γνωστό ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι για βαθιές τσέπες. Η United έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας στη νεοαποκτηθείσα Nova, τη δυνατότητα να διαχειριστεί την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου στην Ελλάδα, του οποίου ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 700 εκατομμύρια, φτάνοντας πλέον στα 2 δισεκατομμύρια.
Από αυτό το ποσό, περίπου το ένα τέταρτο θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH).
Στόχος είναι να κατασκευαστούν περίπου 1,6 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας, οι οποίες θα είναι το 35% των συνολικών 4,5 εκατομμυρίων που προβλέπονται συνολικά.
Το πλάνο της Nova προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου ακόμη και σε περιοχές που έχουν ήδη, ή προβλέπεται να αναπτύξει FTTH ο ΟΤΕ.
Προφανώς από τη Nova βλέπουν ότι, παρά τις όποιες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ για τη χονδρική διάθεση δικτύου κορμού, και συνεγκατάσταση στις καμπίνες, η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι φυσικές ιδιόκτητες υποδομές είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά και που μπορούν να αποτελέσουν διαπραγματευτικό χαρτί στο αμείλικτο παιχνίδι του ανταγωνισμού.
Με αυτή της την κίνηση, η United δείχνει ότι δεν σκοπεύει να μείνει θεατής στην ανάπτυξη δικτύων FTTH, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, να δηλώνει απερίφραστα ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει ανταγωνισμός στις υποδομές σταθερής τηλεφωνίας.
Πρόσθεσε πάντως πως πρόθεση της εταιρείας είναι να επιδιώξει, όπου είναι δυνατόν, συνεργασία με τους υπολοίπους παρόχους, ενώ σχετικά με τη ΔΕΗ, η οποία προτίθεται επίσης να εισέλθει στις τηλεπικοινωνίες με εναέριο δίκτυο οπτικών ινών, είπε πως δεν υπάρχει συμφωνία για συνεργασία.
Συμπλήρωσε ότι εφόσον η ΔΕΗ προχωρήσει στη δημιουργία δικτύου, η Nova θα εξετάσει πιθανή συνεργασία μαζί της, εκεί που δεν θα έχει δικό της FTTH.
Φυσικά, παράλληλα με το FTTH, προχωράει δυναμικά και το 5G, και όπως όλα δείχνουν, η Nova σκοπεύει να επιταχύνει το βηματισμό της, ώστε να μειώσει την απόσταση από τον ΟΤΕ, και να τον αναγκάσει για πρώτη φορά να κοιτάξει πάνω από την ώμο του.
Εμείς πάντως ξέρουμε από τώρα ποιος θα κερδίσει. Εμείς!
600x80-beyond-2022
dei-cosmos

Η ΔΕΗ αναστενάζει στα χαντάκια του Περιστερίου

Με το θάρρος του νεοφώτιστου και την ευελιξία… βροντόσαυρου, μπήκε η ΔΕΗ στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, φιλοδοξώντας να λύσει τον γόρδιο δεσμό του last mile στην εξίσωση του FTTH.
Ίσως θυμάστε ότι στις αρχές του καλοκαιριού η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να δρομολογήσει τις οπτικές ίνες εναέρια, μέσω του υπάρχοντος ηλεκτρικού δικτύου της, που φτάνει στους καταναλωτές, λύνοντας το πρόβλημα της τελικής σύνδεσης από το καφάο στον πελάτη.
Η προσέγγιση αυτή, εκτός από την ταχύτητα υλοποίησης, είναι και αρκετά πιο οικονομική λύση, σε σχέση με τις υπόγειες συνδέσεις, οι οποίες απαιτούν άδειες, σκαψίματα, συνεργεία, και σοβαρή όχληση εντός του αστικού ιστού.
Στην ίδια ανακοίνωση του καλοκαιριού, η ΔΕΗ μας είχε ενημερώσει ότι είχε ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώσει εντός του καλοκαιριού, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την εγκατάσταση οπτικών ινών μέσω του δικτύου της, σε 15.000 νοικοκυριά στην περιοχή του Περιστερίου.
Όμως σήμερα άνοιξαν τα σχολεία και το καλοκαίρι τυπικά τελείωσε, ενώ μόλις το 1/3 του project έχει ολοκληρωθεί.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, τον περασμένο Μάιο που η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει τις προθέσεις της, είχε δηλώσει ότι πρόκειται για τη δράση-πιλότο που θα βοηθήσει την επιχείρηση να αντιμετωπίσει στο πεδίο τυχόν προβλήματα.
Προφανώς οι υπεύθυνοι του project έμαθαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει θερινή ραστώνη, γραφειοκρατία και κεκτημένη… αδράνεια.
Έτσι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Αναθεώρησαν το χρονοδιάγραμμα, μεταφέροντας την ολοκλήρωση του πιλοτικού στο τέλος του 2022, ενώ το πρόγραμμα κατασκευής 440 χιλιάδων συνδέσεων σε 13 δήμους πήγε στο τέλος του 2023, αντί για το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Όσο για τον τελικό στόχο των 3 εκατομμυρίων συνδέσεων το 2026, ίσως να μην κάνουμε σε αυτή τη φάση τόσο μακρόπνοα σχέδια.
Όσον αφορά στην αρχική πρόθεση της ΔΕΗ να παρέχει στη χονδρική συνδέσεις οπτικής ίνας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ενδέχεται στην επιχείρηση υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.
Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία προσλαμβάνει σύμβουλο, που θα διερευνήσει την πιθανότητα η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της ΔΕΗ να εισέλθει και στη λιανική, μεταπωλώντας και υπηρεσίες, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Ίδωμεν…
cosmote_insurance_600x80_2
broadband

Μένει από καύσιμα το SFBB

Αδειάζει με γρήγορους ρυθμούς το ταμείο ενίσχυσης της εγκατάστασης οπτικών ινών, και ο «κουβάς» των 60 εκατομμυρίων έχει πλέον κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια, τα οποία προβλέπεται να εξαντληθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
Ουσιαστικά, η δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Super Fast Broadband (SFBB), ήταν η κινητήριος δύναμη της υιοθέτησης του FTTH, αφού το 95% των 150 χιλιάδων συνδέσεων, έκαναν χρήση της επιδότησης των 360 ευρώ για κάθε σύνδεση.
Η πλατφόρμα του SFBB είναι προγραμματισμένη να κλείσει στο τέλος του δευτέρου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου, με τον ΟΤΕ και τη Vodafone να έχουν αποφασίσει να καλύψουν την επιδότηση, αν δεν προλάβουν να υλοποιήσουν την εγκατάσταση εγκαίρως, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η Wind, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταματούσε να δέχεται αιτήματα στις 10 του μηνός, για να προλάβει να εγκαταστήσει την ίνα μέχρι τα τέλη του μήνα.
Ήδη αρκετούς μήνες πριν, το υπουργείο βλέποντας την επιτυχία της δράσης, αναζητούσε τρόπους να πετύχει την αύξηση της χρηματοδότησης με νέα κεφάλαια.
Γι’ αυτό το λόγο έχει ζητήσει από την ΕΕ να εγκρίνει την περαιτέρω επέκταση της επιδότησης κατά επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, η επιπλέον επιδότηση των 50 εκατομμυρίων προσκρούει στην πολιτική περί απαγόρευσης κρατικών ενισχύσεων, αλλά το υπουργείο προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα στους διαδρόμους των Βρυξελλών για να πάρει το πράσινο φως.
Στην προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανό το πρόγραμμα, άντλησε 10 εκατομμύρια από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, τα οποία βέβαια εξαντλήθηκαν γρήγορα, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση υπάρχει, αλλά το κόστος είναι καθοριστικός παράγοντας υιοθέτησης του FTTH.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 • Νέο επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, αυξημένο σημαντικά σε σχέση με το 1,3 δισ. που ήταν το αρχικό πλάνο ανακοίνωσε η Nova – Wind. Σε κάποιες περιπτώσεις το δίκτυο της Nova θα απλώνεται και σε περιοχές που έχει ή θα έχει FTTH ο ΟΤΕ.
 • Συγκεκριμένα θα κατασκευάσει περίπου 1,6 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας και θα καλύψει περίπου 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις ή το 40% του ελληνικού πληθυσμού, στο 70 % των Περιφερειών της Ελλάδας (ανάπτυξη 22.000 χιλ. οπτικών ινών). Στόχος είναι να ανεβάσει τον πήχη στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και βεβαίως να εξοικονομήσει χρήματα αφού θα «τρέχει» στο δικό της δίκτυο.
 • «Ανοίγουμε νέα σελίδα στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, και εγκαινιάζουμε τον ανταγωνισμό στις υποδομές», ανέφερε o Διευθύνων Σύμβουλος της Nova κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα το 50% των συνδέσεων είναι στο χαλκό, το 45% FTTC (οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα) και μόνο το 5% οπτική ίνα. Την ευρυζωνική σύνδεση την πληρώνουμε ακριβότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι υποδομές οπτικής ίνας για το σπίτι υπολείπονται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεν έχουμε καν ξεκινήσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια.»
 • «Επενδύουμε, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερα προϊόντα και υψηλότερες ταχύτητες, και μπορούμε να τα προσφέρουμε σε ανταγωνιστικές τιμές προκειμένου να αυξήσουμε το μερίδιό μας», δήλωσε ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και επικεφαλής της BC Partners.
 • «Υπάρχει μια ισχυρή ζήτηση και μια μεγάλη δυναμική στην ελληνική αγορά και είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε διαφορετικά και να δημιουργήσουμε αξία. Ο τρόπος που κινούμαστε επιχειρηματικά είναι να δημιουργούμε αξία για τους πελάτες μας, καταναλωτές και επιχειρήσεις.
 • Δεν είχαμε δει αυτή την ευκαιρία όταν κάναμε τις εξαγορές και δεν περιμέναμε ότι θα έρθουμε να ανακοινώσουμε σήμερα αυτή την επένδυση.
  Όμως γρήγορα διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο περιεχόμενο, και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά προσφέροντας υψηλές ταχύτητες και σύγχρονα προϊόντα. Η ελληνική κοινωνία θα ωφεληθεί από την προσπάθειά μας» ανέφερε η Victoriya Boklag.
 • Δεν έλειψε και μία ωραία σπόντα για την ΕΕΤΤ αφού ο CEO της Nova είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με την ΕΕΤΤ και πιστεύω ότι το παρελθόν δεν θα είναι οδηγός για το μέλλον». Ο νοών νοείτω!
 • Η αίσθησή μας - είναι ότι με τις νέες εξελίξεις η Nova βάζει το σημαιάκι της στην 2η θέση και με αρκετές πρωτιές μάλιστα. We are second we try harder, είπαν στην πράξη (όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το γνωστό δίδυμο Herz - Avis).
 • Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον, όταν ο αγαπητός Γιώργος θα βγάζει λαγούς από το καπέλο, δεν θα είναι μόνο επικοινωνιακοί (όπου κατά κανόνα έχει κερδίσει την παρτίδα με τις οπτικές ίνες, την πρώτη 5G έκθεση, το πρώτο 5G μουσείο κ.α.), αλλά και πραγματικοί, σε βαθμό που να μπορούν να γίνουν και… στιφάδο!
 • Ακόμα και την Πέμπτη η αναφορά σε 10Gbps ήταν μία ακόμα πρωτιά… Κι ας μπαίνει μπροστά το 1Gbps, όλο και κάποιες αναβαθμίσιμες νησίδες High Speed θα υπάρξουν. Οι λαγοί που λέγαμε…
 • Πριν από τη συνέντευξη είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων του Ομίλου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ενημερώθηκε για το αναπτυξιακό πλάνο της United Group να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027.
 • Tαχύτητες 1Gbps έρχονται για πρώτη φορά και στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. H COSMOTE που έσπευσε να προλάβει να ανακοινώσει πρώτη το 1 Gbps, φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς προτίθεται να διαθέσει εμπορικά, άμεσα κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την ΕΕΤΤ, ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).
 • Έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.
 • Ε και δεν θα κοστίζουν “Giga Ευρώ”, αφού η αίσθηση είναι ότι το 1Gbps double play θα είναι γύρω στα 80 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ όποιος θέλει μόνο σύνδεση Internet θα πληρώνει περί τα 60 ευρώ. Η αίσθηση είναι ότι η Nova θα είναι ελαφρά φθηνότερη. Ελαφρά είπαμε! Άλλωστε, όσο θα μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, θα πέφτουν οι τιμές. Άσε που οσονούπω θα κάνει την εμφάνισή του το Gigabit Voucher Scheme
 • Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι ο ανταγωνισμός εντείνεται. Εκεί που βλέπαμε τα Mbps με το σταγονόμετρο, τώρα βρέχει Gbps! Σε αυτή τη φάση έχει μεταφερθεί στις υποδομές, όπου Cosmote & Wind έχουν ανακοινώσει 1 Gbps, μη αφήνοντας περιθώρια στη Vodafone παρά να ακολουθήσει. Από κοντά και η “μικρή” InaLan που προσφέρει ήδη με δικό της δίκτυο 500Mbps και 1 Gbps με κόστος 48€ & 99€ αντίστοιχα. Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι ποιος χρησιμοποιήσει το δίκτυο της ΔΕΗ αν και όταν θα υλοποιηθεί.
 • Εδώ αποδεικνύεται και πάλι προφητικός ο Χάρης Μπρουμίδης CEO της Vodafone που είχε χρησιμοποιήσει στις αρχές του καλοκαιριού στην εκδήλωσή τους την έκφραση “εάν και όταν” σε ερώτηση αν θα συνεργαστούν με τη ΔΕΗ. Τελικά, επειδή έχει “προφητεύσει” σωστά σε αρκετές περιπτώσεις (όπως π.χ. το τηλεοπτικό περιεχόμενο) η πρέπει να υποθέσουμε ότι έχει το “κληρονομικό χάρισμα” ή ότι είναι πολύ διορατικός και ενημερωμένος manager. Χωρίς να αποκλείονται και τα δύο!!!
 • Διότι, αν αποκλείσουμε την Cosmote, τη Nova και τη Vodafone από πιθανούς πελάτες της ΔΕΗ υποθέτοντας έστω ότι θα κάνουν μερική χρήση σε περιοχές που δεν καλύπτουν οι δικές τους υποδομές, τότε προκύπτει μία σειρά από ερωτήματα όπως; ποιοι μένουν σαν πελάτες χονδρικής; Τι νόημα έχει το χτίσιμο ενός τεράστιου δικτύου; Πότε και κυρίως Πως θα κάνει απόσβεση;
 • Μιλώντας για ΔΕΗ με ενημερωτικό σημείωμα της διοίκησης της ΔΕΗ στο τέλος Μαΐου, είχε αναφερθεί ότι τον Αύγουστο θα είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 15 χιλ. συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων στο Περιστέρι.
 • Στην παρουσίαση των 6μηναίων αποτελεσμάτων της, που αναρτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ αναφέρει ότι οι 15 χιλ. συνδέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 (έχουν γίνει για την ώρα μόνο 5 χιλ.). Στη συνέχεια θα κατασκευάσει 440 χιλ. σε 13 δήμους μέχρι το τέλος του 2023 (αντί για το πρώτο τρίμηνο του 2023) για να φτάσει τα 3 εκατ. το 2026.
 • Όπως λένε και οι Ιταλοί “dal dire al fare c'è di mezzo il mare” (από το να το πεις μέχρι να το κάνεις είναι στη μέση η θάλασσα). Και τα χαντάκια επίσης…
 • Να σημειωθεί ότι εντός του Αυγούστου η ΔΕΗ προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα την βοηθήσει στις τηλεπικοινωνίες με τον προϋπολογισμό της σύμβασης στα 5 εκατ. ευρώ. Μα καλά 5 μύρια για να τους πει τα αυτονόητα; Δεν διαβάζουν Weekly Telecom;
 • Ο πόλεμος ανακοινώσεων για τις υποκλοπές συνεχίζεται με αποτέλεσμα να γελάμε όλοι με την κατάντια των πολιτικών, κάθε απόχρωσης δεδομένου ότι όσο και να διαφωνούμε με τις παρακολουθήσεις ισχύει η ευαγγελική ρήση “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω” Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν τον εαυτό τους, για να φανούν σπουδαίοι. Σπουδαία τα λάχανα δηλαδή…
 • Α, η είδηση, γιατί το να τσακώνονται οι πολιτικοί δεν είναι είδηση, είναι ότι θα κληθούν στην εξεταστική οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών Κrikell & Intellexa. Quiz: υπάρχει έστω και ένας σοβαρός άνθρωπος που ευελπιστεί ότι θα προκύψει κάποιο αποτέλεσμα εκτός από μπλα - μπλα;
 • Η Grid Telecom, θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Cinturion, πάροχος καλωδιακής χωρητικότητας, επισφράγισαν τη συνεργασία τους για την προσαιγιάλωση του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος TEAS στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Submarine Networks World, που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.
 • Η Cinturion κατασκευάζει το σύστημα TEAS (Trans Europe Asia System) με στόχο να προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, δημιουργώντας ένα νέο προστατευμένο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο μεταξύ Ινδίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης. Η Grid Telecom αναπτύσσει και λειτουργεί ένα εξελιγμένο εναλλακτικό δίκτυο οπτικών ινών ανοικτής πρόσβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί επίσης σημαντική πύλη δεδομένων προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 • Η Samsung θα φιλοξενήσει το Samsung Developer Conference 2022 (SDC22) στις 12 Οκτωβρίου, στο Moscone North του Σαν Φρανσίσκο. Το ετήσιο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά, θα αναδείξει τα σχέδια της Samsung για την ανάπτυξη της πλατφόρμας SmartThings και τη συνεργασία με προγραμματιστές και δημιουργούς για τη δημιουργία συνδεδεμένων εμπειριών επόμενης γενιάς.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY - SECURITY

 • «Ζούμε μια μεγάλη αλλαγή στον τομέα της ψηφιοποίησης» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο συζήτησης του συνεδρίου Economist στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και επεσήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να ψηφιοποιήσουμε μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών μέσω του gov.gr».
 • Όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε καλοί στην κινητή, αλλά όχι στην σταθερή τηλεφωνία. Κι αυτό διότι δεν έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις, όμως τώρα γίνονται με τους τρεις μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνίας». Όπως ανέφερε αυτήν την στιγμή υπάρχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες, υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο και «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μέχρι το 2027 θα έχει μια πολύ καλύτερη θέση μέσω και των επιδοτήσεων για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες».
 • «Το μέλλον είναι ψηφιακό» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία έχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για επέκταση του δικτύου σε όλη την χώρα, τόνισε ότι μέχρι το 2024 θα έχει καλυφθεί το 90% της χώρας με 5G, ενώ τα επόμενα χρόνια στόχος είναι να δοθεί οπτική ίνα σε 800.000 νοικοκυριά.
 • Ο Χάρης πάντως ανέφερε στο συνέδριο του Economist ότι η πίεση από την ενεργειακή κρίση είναι μεγάλη και έχει ανέβει πολύ το κόστος. Η αύξηση είναι τέτοια, ώστε υπολογίζεται ότι το επιπλέον κόστος ισοδυναμεί με την υλοποίηση 150.000 γραμμών FTTH. Τυχαία λέτε να το ανέφερε αυτό; Μία ημέρα μάλιστα μετά την ανακοίνωση της Nova;
 • Η είσοδος της τεχνολογίας στη γεωργία επιχειρείται μέσω του έργου 44,3 εκατ. ευρώ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, για το οποίο μπορούν να υποβάλλονται προσφορές μέχρι τις 17η Οκτωβρίου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας τεχνολογικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει τη σύνδεση των παραγωγών, των οργανώσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων εμπλεκομένων με τη γη και την αγροτική παραγωγή.
 • Το έργο «Παροχή Νεφο-Υπολογιστικών Υποδομών και Υπηρεσιών (Cloud Services)» που στοχεύει στη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσίου Τομέα και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας.
 • Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους στις 17 Οκτωβρίου. Η συνολική μέγιστη εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης ανέρχεται σε 142,5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός με ΦΠΑ είναι 176,7 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 117,8 εκατ. ευρώ).
 • Την προδημοσίευση της εμβληματικής Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που θα πραγματοποιήσουν συνεργατικά έργα Ε&Α. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» ανέρχεται στο ποσό των 300.000.000 ευρώ.
 • Ησύχασε πια ο γνωστός μεγαλομεσάζοντας που έβαλε το χεράκι του για να χαλάσει η δουλειά για τις ταυτότητες, όταν κατέστη σαφές ότι τη δουλειά μάλλον θα την κέρδιζε ο ΟΤΕ με την DT. H δουλειά (δεν) έγινε, αυτός αποκόμισε τα δέοντα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, ούτε βέβαια ταυτότητες. Μόνο που κάποιοι υπουργοί γελοιοποιήθηκαν και πήγαν σαν (αστυνομικό) σκυλί στ’ αμπέλι… Μήπως να φτιάξουμε και ένα Υπουργείο Προστασίας των Υπουργών;
600x80-samsung-xcover

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο «Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνης», τμήμα του «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του τομέα Δικαιοσύνης» με την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού από την Κοινωνία της Πληροφορίας.
 • Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Netcompany – Intasoft – Uni Systems – Quality & Reliability – Cosmos Business Systems. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα ολοκληρωθεί από την προαναφερόμενη κοινοπραξία εντός 36 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης.
 • Το έργο κατακυρώθηκε από την ΚτΠ αντί του συνολικού ποσού 52,719 εκατ. ευρώ, μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (ποσό με ΦΠΑ: 65,372 εκατ. ευρώ) και μη περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης: α) αύξησης φυσικού αντικειμένου έως 30% του συμβατικού τιμήματος ποσού 15,815 εκατ. πλέον ΦΠΑ 24%, και β) συντήρησης έως του ποσού 13,679 εκατ. πλέον ΦΠΑ 24%.
 • Σύμβουλο που θα αναλάβει να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας για την συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας θα αναζητήσει η Dionic, καθώς οι μέτοχοι που συμμετείχαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση αποφάσισαν ότι δεν επιθυμούν λύση της εταιρείας συμμετοχών. Για τον Οκτώβριο πάντως έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου της Dionic στον Αυλώνα, ενώ λίγο πολύ την ίδια απόφαση είχαν πάρει και πέρσι. Deja vu?
 • Η Gerobo International προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία cleaning και service ρομπότ παγκοσμίως, Gaussian Robotics. Η συμφωνία αφορά στην εμπορική διανομή, τεχνική υποστήριξη και after sales support της σειράς ρομπότ Gausium & Delivery X1 στην Ελληνική αγορά.
 • Αξιοποιώντας τις κλιμακούμενες τεχνολογίες ρομποτικής που είναι χρήσιμες στις Ελληνικές βιομηχανίες, logistics centres και επιχειρηματικές μονάδες καθώς και σε κτηριακές υποδομές και γραφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ, εμπορικά κέντρα και malls, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πάρκα, κτλ., η Gerobo θα καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα αναγκών της αγοράς.
 • Η ευφυής τεχνολογία των ρομπότ προσφέρει λύσεις με ανάπτυξη εφαρμογών Wi-fi, 4G&5G και μέσω cloud. Με την χρήση των συνεργατικών ρομπότ διευκολύνεται καλύτερα ο προγραμματισμός και η διαχείριση των στόλων καθαρισμού και εξυπηρέτησης.
 • Η Schneider Electric διοργανώνει για πρώτη φορά roadshow στα καταστήματα του επίσημου δικτύου διανομής στην Ελλάδα, με θέμα «A Grand Tour into Modern Life!». Στο πλαίσιο του πρωτότυπου roadshow, ένα ειδικά διαμορφωμένο, branded van της Schneider Electric επισκέπτεται διάφορα σημεία διανομής ανά την Ελλάδα.
 • Η PartnerNET ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τη Ruijie Networks, ένα εκ των κορυφαίων brands στο χώρο του ICT Enterprise από την Κίνα. Η τεχνολογία Cloud της Ruijie οδηγεί τις εξελίξεις και αναδιαμορφώνει την αλυσίδα αξίας από την αρχή. Η PartnerNET ως έμπειρος value added διανομέας, έχει αναλάβει να εισαγάγει τη Ruijie – Reyee, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, στις αγορές που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά. Τα Switches, τα Gateways και τα Access Points είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα της Ruijie – Reyee με τα οποία η PartnerNET θα μπορέσει να δημιουργήσει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής απόδοσης.
 • Η HP Hellas ως επίσημος πιστοποιημένος Printing Solutions Specialist, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas. Η SingularLogic ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό της Κεντρικής Επιτροπής Προμηθειών του Hellenic Healthcare Group, το έργο “Managed Printing Services (MPS)” για τις εταιρείες του ομίλου Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Λητώ και Y-LOGIMED.
GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων, αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, η  Office Line διοργανώνει, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00, free live webinar με τίτλο “Αναβάθμισε ψηφιακά την επιχείρησή σου με την Office Line και την επιδότηση 90% μέσω voucher”. Παρουσιαστές του webinar θα είναι οι: Μάνος Καϊματσόγλου, Senior Technology Advisor, Office Line και Χρόνης Τζερεφός, Territory Channel Manager, Microsoft.
600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Αύξηση εσόδων προβλέπει η ACS για τη φετινή χρήση. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι ο κλάδος των ταχυμεταφορών, που συνεισφέρει άνω του 94% στα έσοδα της εταιρείας, θα παρουσιάσει αύξηση (ιδίως στο β’ εξάμηνο), ενώ ο κλάδος του ταχυδρομείου θα παρουσιάσει μείωση λόγω της αποϋλοποίησης των λογαριασμών. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας στο Αιγάλεω έχει ανεβάσει κατά πολύ την ταχύτητα, αλλά και την ποιότητα εξυπηρέτησης.
 • Θυμάστε παλιά το δόγμα για ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας - Κύπρου; Ε, το νέο δόγμα θέλει ενιαίο e-business χώρο με πρώτη διδάξασα στην Skroutz, που στέλνει ήδη από τον Ιούλιο 100άδες πακέτα και βρίσκεται και σε διεργασίες ακόμη και για next day delivery! Παράλληλα, δεν προλαβαίνουν να δέχονται προτάσεις εξαγοράς, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει διάθεση να πουλήσουν. Αν θα το κάνουν θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον από αμαζόνα ή έστω ιππότη για να είναι “ευγενής” η πώληση. Σε κάθε περίπτωση είναι μία καλή αρχή!
 • Το Shoplix προχωρεί ακάθεκτο και ανεβάζει στροφές. Ήδη γράφει καλά νούμερα στο back 2 school και γενικά δείχνει μία ευελιξία και μία προσαρμογή στα “θέλω” των καταστημάτων, αλλά και των καταναλωτών, με δημιουργικότητα που βλέπουμε να απουσιάζει από άλλες προσπάθειες. Αν προσθέσεις και την άφθονη διαφήμιση από τα μέσα του Ομίλου τι άλλο από συνταγή επιτυχίας το λες; Α…και μιλώντας με κάποιον “εντός των τειχών” μου είπε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία…
 • Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της πανελλήνιας έρευνας Focus on Tech Life της Focus Bari, η χρήση internet μεταξύ των Ελλήνων 13-74 χρόνων έφτασε στο 95%. Προφανώς οι συνθήκες της πανδημίας ώθησαν την ταχύτερη εξάπλωση της «ψηφιακής ζωής», φτάνοντας σε καθολική χρήση στις ηλικίες έως 54 χρόνων, ενώ φτάνει σε πολύ ψηλά επίπεδα και στις μεγαλύτερες και παιδικές ηλικίες.
 • Στο 92% εντοπίζεται πλέον η διείσδυση του internet στις ηλικίες 55-64, αλλά και στο 80% στις ηλικίες 65-74 χρόνων, ενώ στο 88% φτάνει η χρήση στα παιδιά 5-12 χρόνων, και ειδικά στα παιδιά 10-12 γίνεται καθολική, αγγίζοντας το 98%.
 • Με κύρια συσκευή πρόσβασης το smartphone, οι Έλληνες χρήστες Internet βρίσκονται online via mobile κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα, ενώ σταθερά εξελίσσονται ανοδικά η χρήση των social media networks, καθώς και οι ηλεκτρονικές αγορές με τις ηλικίες 25-34 χρονών να ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό.
 • Η Cardlink θα δώσει δυναμικά το παρόν στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην Έκθεση Beyond, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 10-18 Σεπτεμβρίου και 29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Στο Pavilion 15 – Περίπτερο 12, η εταιρεία θα παρουσιάσει στους επισκέπτες των εκθέσεων τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις της, οι οποίες προετοιμάζουν τις επιχειρήσεις για το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών.
 • Η Mastercard και το efood υλοποιούν για ακόμη μία χρονιά, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”. Αποτελεί ένα πρωτότυπο πρόγραμμα επιβράβευσης, που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών Mastercard και χρήστες του efood, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, με έπαθλα κουπόνια φαγητού και ξεχωριστά δώρα, ενώ ταυτόχρονα, συμβάλουν στο Πρόγραμμα Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δωρίζοντας γεύματα, με κάθε συναλλαγή τους.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Προχωρά κανονικά παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια λόγω του ευρωπαϊκού εποπτικού πλαισίου το deal Viva Wallet και JP Morgan. Εδώ ο Χάρης δεν κόλλησε παλαιότερα όταν τα έβαζε με τα εγχώρια γραφειοκρατικά τέρατα, θα κολλήσει τώρα που έχει τέτοιες πλάτες και την πολύτιμη συνδρομή του εκπροσώπου της JP Morgan στη χώρα μας Στέλιου Παπαδόπουλου (πρώην ΟΔΔΗΧ), ο οποίος επίσης γνωρίζει πολύ καλά τη γραφειοκρατία των θεσμών;
 • Τις υπηρεσίες της Mediastalker χρησιμοποιεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προκειμένου να εντοπίζει ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων. Η πλατφόρμα λογισμικού των Δημήτρη Δρανδάκη (CTO & Co-Founder της Mediastalker) και Μάνου Ρακιντζάκη (Co-Founder) χρησιμοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης (AI/ML). Ο Δημήτρης Ντζανάτος (διοικητής της ΕΕΕΠ) έχοντας ξεμείνει από προσωπικό κάνει το σωστό: outsourcing. Όπως θα έλεγε και ο Peter Drucker “Do what you do best and outsource the rest.”!!!
 • H Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε το νέο της γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, για την προώθηση της διατλαντικής συνεργασίας στην ψηφιακή τεχνολογία και καινοτομία. Το γραφείο δημιουργήθηκε με σκοπό αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία της Κοινότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ψηφιακή διπλωματία, αυξάνοντας την ικανότητα της ΕΕ να προσεγγίζει βασικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.
600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Ένα δείγμα από 611 εργαζόμενους στις Η.Π.Α και την Ευρώπη ερωτήθηκαν για θέματα όπως η υβριδική και εξ αποστάσεως εργασία, η εμπειρία τους στο εργασιακό περιβάλλον, οι συσκευές που χρησιμοποιούν, η επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και άλλες αναδυόμενες τάσεις της τεχνολογίας. Τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας, CCS Insight, έδειξαν πώς οι εργαζόμενοι αντεπεξέρχονται στην ανάδυση της τεχνολογίας στο χώρο εργασίας και ποιες είναι οι προβλέψεις για τις βασικές τεχνολογικές τάσεις.
hpe_vmware_600x80

ΕΙΠΑΝ:

 • «Για εμάς ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένα στοίχημα το οποίο έχουμε πρόθεση, όχι απλά να το κερδίσουμε, αλλά να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει ένα πραγματικό άλμα. Νομίζω ότι ήδη οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν ότι πράγματα τα οποία έχουν γίνει στον τομέα ψηφιακών υπηρεσιών είναι πολύ σημαντικά. Και ταυτόχρονα έχουμε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο εν μέρει χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με μόχλευση ιδιωτικών πόρων: να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας υποδομές.»
  Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός
 • «Δημιουργήσαμε μια ενιαία αγορά για τη σοκολάτα, αλλά όχι για τις τράπεζες ή τις τηλεπικοινωνίες…. Έχουμε τεράστια data που τελικά τα επεξεργάζονται στις ΗΠΑ και αυτοί βγάζουν τα κέρδη.»
  Γκι Φερχόφστατ, πρώην πρωθυπουργός Βελγίου
 • «Φέτος θα περάσουμε το ένα δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές, αριθμός που το 2018 ήταν στα 8,8 εκατομμύρια, δηλαδή λιγότερο από μία συναλλαγή ανά πολίτη. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, γίνεται με μία μικρή αλλαγή κάθε μέρα.»
  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
 • «Διανύουμε μια περίοδο, όπου τα επιτόκια και ο πληθωρισμός βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών. Χρειάζεται μεγάλη επενδυτική πειθαρχία. Τα άνευ προηγουμένου επίπεδα του πληθωρισμού έχουν αυξήσει το επενδυτικό ρίσκο. Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί. Παρακολουθούν τις εξελίξεις, τηρώντας μια στάση αναμονής.»
  Νίκος Σταθόπουλος,
  CEO, BC Partners
ebusiness-2022

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Η Huawei ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου, στην Κίνα, τον ερχομό των νέων smartphones HUAWEI Mate 50 και Mate 50 Pro, τα καινούρια μοντέλα της θρυλικής σειράς smartphones HUAWEI Mate series.
Τα νέα Mate 50 έρχονται με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αφενός επιβεβαιώνουν τη βαριά κληρονομιά της σειράς Mate και την υψηλή τεχνολογία smartphone που διαθέτει η εταιρεία, αφετέρου δείχνουν την αποφασιστικότητα της εταιρείας να προσφέρει το καλύτερο Mate που έχει δημιουργηθεί ποτέ.
Η σειρά HUAWEI Mate 50 αποτελεί την πρώτη σειρά κινητών στον κόσμο που η κάμερα διαθέτει μεταβλητό διάφραγμα. Μετά από πολυετή εμπειρία στην κατασκευή των καλύτερων καμερών smartphone στον κόσμο, η Huawei παρουσιάζει το νέο σύστημα κάμερας smartphone XMAGE, που θα περιέχεται αποκλειστικά στη σειρά Mate 50.
Η εταιρεία βελτιστοποίησε το εκλεπτυσμένο και ανθεκτικό Kunlun γυαλί, μέσω εμφύτευσης ιόντων, δημιουργώντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια νανοκρυστάλλους.
Ως αποτέλεσμα, η ικανότητα αντοχής στην πτώση της συσκευής αυξήθηκε κατά 10 φορές, ενώ παράλληλα έχει αναγνωριστεί με πέντε αστέρια από το πρώτο στον κόσμο πιστοποιητικό αντοχής στις πτώσεις, το Switzerland SGS.
Τα HUAWEI Mate 50 και Mate 50 Pro διαθέτουν Snapdragon 8 και 66W super charger με μεγάλης διάρκειας μπαταρία.
Η σειρά HUAWEI Mate 50 με το εμβληματικό Space Ring σχεδιασμό πρόκειται να διατεθεί σε μαύρο, ασημί, μωβ και πορτοκαλί δερμάτινη έκδοση και αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.
cl8-sept-2019-600x80
H Samsung πέραν των κλασικών ναυαρχίδων της και των foldables της, τα τελευταία χρόνια επενδύει και στην κατηγορία των rugged ενισχυμένων συσκευών, όχι μόνο σε smartphones, αλλά και σε tablet!
Το Galaxy Tab Active4 Pro συνεχίζει την παράδοση των rugged tablets που έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκρίνονται σε επικίνδυνες αποστολές.
Το Active4 Pro έρχεται με display στις 10.1 ίντσες (1920x1200 LCD TFT display) με προστασία Gorilla Glass 5, Snapdragon 778G chipset (octa-core processor που διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 6nm) και δύο εκδόσεις: με 4GB RAM και 64GB storage και 6GB RAM με 128GB storage (διαθέτει υποστήριξη microSD) και αποσπώμενη μπαταρία με 7600mAh.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Samsung, το συγκεκριμένο tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ συνεργάζεται με το S Pen Stylus. Συγκεκριμένα, το Tab Active4 Pro διαθέτει πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει προστασία από τη σκόνη, τη βρωμιά, την άμμο, ενώ μπορεί να βυθιστεί στο νερό με βάθος στο 1.5 μέτρο για περίπου 30 λεπτά.
Παράλληλα, η συσκευή υποστηρίζει GPS, 5G, LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, hybrid-dual SIM, fingerprint scanner, ενώ σε επίπεδο software τρέχει Android 12 μαζί με το UI της Samsung. Επιπλέον, το tablet είναι δοκιμασμένο με το πρότυπο MIL-STD-810H, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει ύψος, υγρασία, πρόσκρουση, ψέκασμα με άλατα, σκόνη και πτώση από ύψος 1.2 μέτρων.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Μπορεί πλέον στην IFA να μην έχουμε τις τεράστιες ανακοινώσεις στο κομμάτι των mobile συσκευών που είχαμε στο παρελθόν, όμως η Honor φέτος αποφάσισε να κάνει τη «διαφορά» ανακοινώνοντας το πολλά υποσχόμενο Honor 70. Το νέο mid-ranger της κινεζικής εταιρείας παίζει στον κομμάτι της αγοράς που είναι κάτω των 600 ευρώ (549 – 599 ευρώ) και ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόταση, η οποία φιλοδοξεί να καλύψει τους users οι οποίοι αναζητούν υψηλή ποιότητα κατασκευής, high-end χαρακτηριστικά και φυσικά looks που ξεχωρίζουν.
Σε επίπεδο σχεδίασης, το Honor 70 φαίνεται να βασίζεται σε μια industrial αισθητική, θυμίζοντας περισσότερο smartphone που ανήκει σε πιο ακριβή κατηγορία.
Και αυτό συμβαίνει γιατί η value for money πρόταση της Honor έρχεται με curved display, back cover από γυαλί, αλλά και τα εμβληματικά dual camera modules που πλαισιώνουν τη συσκευή. Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένα Snapdragon 788G Plus chipset, το οποίο αναλαμβάνει τα δύσκολα, αποτελώντας μια ιδανική λύση για τη μεσαία κατηγορία, προσφέροντας επιδόσεις που δεν φτάνουν αλλά θυμίζουν την πιο ακριβή σειρά των 8xx. Εξυπακούεται ότι η πρόταση της σε θα σας καλύψει απόλυτα στα καθημερινά σας tasks.
Παράλληλα, το Honor 70 έρχεται σε διαφορετικές εκδόσεις στα 8GB RAM / 128GB Storage και 8GB RAM / 256GB αποθηκευτικού χώρου.
Εξυπακούεται ότι η Honor έχει επενδύσει σημαντικά και στις camera δυνατότητες της συσκευής, με το Honor 70 να διαθέτει main camera sensor στα 54MP (Sony IMX800) και secondary 50ΜP f/2.2 (συνδυασμός Ultrawide και Macro φακού), προσφέροντας εκπληκτικό αποτέλεσμα ακόμη και όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν το επιτρέπουν.
Επιπλέον, το Honor 70 διαθέτει μια διακριτική selfie camera στα 32MP, αλλά και μπαταρία με αυτονομία στα 4800mAh και δυνατότητα για fast-charging στα 66W.
Χωρίς αμφιβολία, το Honor 70 πρόκειται για ένα smartphone που θα καλύψει και με το παραπάνω τους fans της mid-range κατηγορίας.
600x80 banner 6-9-22 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin