Νέο χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ για την είσοδό της στις τηλεπικοινωνίες

0

Η ΔΕΗ συνεχίζει να περιλαμβάνει στον σχεδιασμό της την είσοδό της στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με τη δημιουργία εναέριου δικτύου οπτικών ινών, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του διαφοροποιήθηκε ξανά.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της διοίκησης (τέλος Μαΐου) τον Αύγουστο θα είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 15 χιλ. συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων στο Περιστέρι. Πρόκειται για τη δράση πιλότο που θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει στο πεδίο τυχόν προβλήματα.

Στην παρουσίαση των 6μηναίων αποτελεσμάτων της (που αναρτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου) η ΔΕΗ αναφέρει ότι οι 15 χιλ. συνδέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 (έχουν γίνει μόνο 5 χιλ.).

Στη συνέχεια θα κατασκευάσει 440 χιλ. σε 13 δήμους μέχρι το τέλος του 2023 (αντί για το πρώτο τρίμηνο του 2023) για να φτάσει τα 3 εκατ. το 2026.

Να σημειωθεί ότι εντός του Αυγούστου η ΔΕΗ προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα την βοηθήσει στις τηλεπικοινωνίες με τον προϋπολογισμό της σύμβασης στα 5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο σύμβουλος θα διερευνήσει την πιθανότητα η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της ΔΕΗ να εισέλθει και στη λιανική. Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο δραστηριοποίησης που έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής η ΔΕΗ αφορά την πώληση σύνδεσης με οπτική ίνα στη χονδρική με την υπηρεσία να παρέχεται στον τελικό χρήστη μέσω τρίτων παρόχων.

Share.

Comments are closed.