Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

ΟΤΕ – Τέρνα Fiber: ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 100% για το UFBB

30/01/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms

Το 100% της Τέρνα Fiber απέκτησε χθες ο ΟΤΕ ολοκληρώνοντας το εταιρικό σκέλος που αφορά την υλοποίηση του έργου Ultra-Fast Broadband (UFBB).

Η απόκτηση του πλήρους μετοχικού ελέγχου της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω διαδοχικών συναλλαγών, οι οποίες έλαβαν τις προβλεπόμενες εγκρίσεις από την Αναθέτουσα Αρχή του έργου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2025 ο ΟΤΕ είχε προχωρήσει στην εξαγορά, από τη ΓΕΚ Τέρνα, του 100% της θυγατρικής Έργα Υποδομής Ευρυζωνικότητας, εταιρείας που κατείχε το 50,1% της Τέρνα Fiber. Με τη χθεσινή συναλλαγή, η ίδια εταιρεία απέκτησε και το υπόλοιπο 49,9% των μετοχών από τη Grid Telecom, οδηγώντας στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Τέρνα Fiber από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΤΕ για την υλοποίηση του έργου, καθώς από το 2023 έχει ήδη αναλάβει και θέσει σε υλοποίηση το σκέλος του UFBB που αφορά τρεις γεωγραφικές ζώνες (Lots 1, 3 και 7), ενώ με τη συγκεκριμένη κίνηση αναλαμβάνει και τις υπόλοιπες τέσσερις (Lots 2, 4, 5 και 6).

Το έργο Ultra-Fast Broadband συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που υλοποιούνται σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 829 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, εκ των οποίων 250 εκατ. ευρώ καλύπτονται από συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη μέσω των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021–2027, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Από την πλήρη ανάπτυξη του έργου εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 830.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και περίπου 10.000 δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων σχολεία, κέντρα υγείας και λοιπές κρίσιμες δημόσιες υποδομές.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

UFBB Ultra-Fast Broadband
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Nova ICT διευρύνει τον εταιρικό της σκοπό προς τα αμυντικά συστήματα

Η Ελλάδα στις πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στο FTTH

Ασφάλεια και εμπιστοσύνη οι κορυφαίοι κίνδυνοι για τις τηλεπικοινωνίες το 2026

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην ψηφιακή προστασία

Ψηφιακό άλμα ζητά ο ΣΕΒ με αιχμή την Τεχνητή Νοημοσύνη

Thetis Express: υψηλής χωρητικότητας υποθαλάσσιο καλώδιο από την Κρήτη στην Αθήνα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #153: Η Ελλάδα «τρέχει» στο FTTH, «ασπίδα» στα δεδομένα & ρεκόρ στις πατέντες!
  • Deloitte StartUp Acceleration Program: Τρεις startups επιλέχθηκαν για να «επιταχύνουν» την ανάπτυξή τους
  • ALTUS-LSA: Βράβευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA)
  • Vodafone: Για ακόμη μία χρονιά στη λίστα ‘A’ του CDP
  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο υπό κατασκευή διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι
  • ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως: Στο δεύτερο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία της χώρας η ανεργία, στο 7,5%
  • Χρ. Δήμας: Υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια εξοπλισμού αεροναυτιλίας στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου
RSS itsecuritypro.gr
  • Η κατάσταση με το ransomware στον κλάδο των επιχειρήσεων το 2025
  • Οι τηλεπικοινωνίες μπροστά σε νέο «κύμα» κινδύνων το 2026, σύμφωνα με παγκόσμια έκθεση της EY
  • Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, από τη Space Hellas
  • Γιατί το LinkedIn έχει γίνει στόχος κακόβουλων δραστών και πώς να προστατευτείτε
  • «Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δεδομένων: Η εμπιστοσύνη στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»
  • Ο Μιχάλης Χατζηλίας και η Λένα Μπράμου της Akeydor ανέλυσαν στο SmartTalks την πρόκληση του Human-Centric IT Management.
  • Vigor2136ax-4G: Νέος LTE router με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.