Weekly Telecom: Patently Unfair

0

Ελπίζουμε να περάσατε θαυμάσια στο 3ημερο. Η αίσθησή μας είναι ότι αρκετοί άδραξαν την ευκαιρία για ψώνια και οι γνωστοί προορισμοί στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, βούλιαξαν. Εμείς, μείναμε στις επάλξεις για να γράψουμε το πόνημα που διαβάζετε. Δεν διαμαρτύρομαι όμως και δεν το θεωρώ unfair!

Αντίθετα, θεωρώ προφανώς άδικο (patently unfair) όπως λέει και ο τίτλος, ότι ο Breton σφυρίζει αδιάφορα και παραπέμπει το θέμα του fair share για μετά τη λήξη της θητείας του (δηλαδή σε 1 χρόνο) μπερδεύοντας με πολύ μπλα – μπλα τα πράγματα.

Όπως έχει πει και ο Honore de Balzac “Η γραφειοκρατία είναι μια τεράστια μηχανή, την οποία θέτουν σε κίνηση οι πυγμαίοι”. Και ο Breton βρήκε τον καλύτερο -κατά τη γνώμη του- τρόπο. Κάνει ότι ψαρεύει εκεί που ξέρει ότι δεν υπάρχει ψάρι, για να “ροκανίζει” το χρόνο.

Κάτω από την πίεση των Αμερικανών -αλλά και των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων- το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέπεμπε μήνυμα ότι επίκεινται αποφάσεις στην κατεύθυνση των όσων ζητούσαν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Πως λέμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω;

Έτσι, εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πληρώνουμε πιο ακριβά τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για να απολαμβάνουν δωρεάν και να βγάζουν χρήματα και data από την Ευρώπη οι ΟΤΤ.

Γιατί κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις επενδύσεις… Η πάλι κάποιοι πάροχοι θα καθυστερήσουν τις επενδύσεις π.χ. το SA γιατί δεν βλέπουν για ποιο λόγο θα πρέπει να στρώνουν φαρδύτερο δρόμο, προκειμένου να περνούν πιο άνετα οι τζαμπατζήδες των ΟΤΤ.

Έτσι, τείνει να επικρατήσει πλέον η άποψη -που είναι και συνήθης πρακτική στην ΕΕ- όταν σε ένα τέτοιου τύπου ζήτημα δεν υπάρχει ομοφωνία να εγκαταλείπεται «προσωρινά» προκειμένου να βρεθεί (όταν και όποτε) ο «κοινός τόπος». Απλά, τότε κατά κανόνα είναι αργά…

Και επειδή επιστρέψαμε στις επάλξεις, σημειώστε ότι σιγά – σιγά διαμορφώνεται το πρόγραμμα του 25ου Συνεδρίου InfoCom που φέτος θα γίνει στο Divani Caravel στις 14 Δεκεμβρίου. Και βέβαια δεν θα είναι απλά ένα συνέδριο, αλλά μία μεγάλη γιορτή. Μία τριπλή σπάνια “συναστρία” για να ακριβολογούμε.

Συγκεκριμένα, θα γιορτάσουμε τα 30 χρόνια της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, τα 25 χρόνια του συνεδρίου και τα 50 χρόνια από την ανακάλυψη της κινητής τηλεφωνίας. Θα τιμήσουμε αυτούς που ξεκίνησαν αυτή την αγορά. Θα δούμε παλιούς φίλους. Θα κρατήσουμε και πάλι στο χέρι μας συσκευές που είχαμε 20 ή 30 χρόνια να δούμε. Και πολλές – πολλές εκπλήξεις ακόμα, που αν σας τις πούμε δεν θα είναι εκπλήξεις.

Καλό θα είναι να πιάσετε από τώρα θέση δηλώνοντας συμμετοχή με ένα click. Καλή Εβδομάδα!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.