Η Apple θα προχωρήσει σε ενημέρωση του iPhone 12, ώστε να είναι συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Agence France-Presse και όπως επιβεβαιώνει το Politico.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, δεσμεύτηκε να παράσχει μια ενημέρωση λογισμικού μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε στο Politico Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής της χώρας.

«Αυτό σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και όχι με ανησυχία για την ασφάλεια. Από τότε που παρουσιάστηκε το 2020, το iPhone 12 έχει πιστοποιηθεί και έχει αναγνωριστεί ότι πληροί ή υπερβαίνει όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα SAR σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

«Θα εκδώσουμε μια ενημέρωση λογισμικού για τους χρήστες στη Γαλλία, ώστε να προσαρμοστεί στο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές. Ανυπομονούμε να συνεχίσει το iPhone 12 να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας από το Cupertino.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων ζήτησε από την Apple να αποσύρει τη συσκευή από την τοπική αγορά, καθώς οι δοκιμές που πραγματοποίησε, όπως δήλωσε, έδειξαν ότι το SAR του iPhone 12 υπερέβη ελαφρώς το νόμιμο όριο.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, φέρονται να δήλωσαν τότε ότι έχουν προχωρήσει, και αυτές με τη σειρά τους, σε εξέταση των πιθανών κινδύνων για την υγεία.

Όταν η Apple ενημερώσει το λογισμικό, η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων θα επαληθεύσει εάν η συσκευή συμμορφώνεται με τους κανόνες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος. Εάν αυτό ισχύει, η απόφαση για απόσυρση του iPhone 12 από την αγορά θα αντιστραφεί.

Ο Υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών, Jean-Noël Barrot, η γαλλική ρυθμιστική αρχή και τα στελέχη της Apple συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν το θέμα.

Την ίδια στιγμή, η ρυθμιστική αρχή του δικτύου τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές σχετικά με μια πανευρωπαϊκή λύση για τις ανησυχίες σχετικά με την ακτινοβολία με το iPhone 12 της Apple, που ώθησε τη Γαλλία να σταματήσει τις πωλήσεις του μοντέλου αυτή την εβδομάδα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.