Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

FCC: 100 Mbps download και 20 Mbps upload για όλους τους Αμερικανούς

01/08/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Η επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), Jessica Rosenworcel, πρότεινε έναν νέο εθνικό στόχο, σε σχέση με την πρόσβαση σε προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις, καλύπτοντας το 100% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FCC, η Rosenworcel επιδιώκει να μετρήσει την πρόοδο της ευρυζωνικής ανάπτυξης, εστιάζοντας σε κρίσιμα χαρακτηριστικά όπως η οικονομική προσιτότητα, η υιοθέτηση, η διαθεσιμότητα και η δίκαιη πρόσβαση.

«Στον σημερινό κόσμο, όλοι χρειάζονται πρόσβαση σε προσιτό, υψηλής ταχύτητας Διαδίκτυο, χωρίς εξαιρέσεις», δήλωσε η Rosenworcel. «Ήρθε η ώρα να συνδέσουμε τους πάντες, παντού. Οτιδήποτε λιγότερο από 100 τοις εκατό δεν είναι αρκετά καλό».

Το υπάρχον πρότυπο, που καθιερώθηκε το 2015 και προβλέπει 25 Mbps download και 3 Mbps upload, αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική αναβάθμιση. Ως μέρος του σχεδίου, η FCC προτείνει την αύξηση του εθνικού προτύπου σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στα 100 Mbps για download και 20 Mbps για upload, ωθώντας τους παρόχους να βελτιώσουν τις προσφορές τους και να προσεγγίσουν περισσότερους Αμερικανούς.

Προβλέποντας τις μελλοντικές απαιτήσεις, η Rosenworcel και η FCC προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και αναφέρονται σε έναν ξεχωριστό εθνικό στόχο για 1 Gbps για download και για 500 Mbps για upload, διασφαλίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «αυξάνοντας το εθνικό σταθερό ευρυζωνικό πρότυπο και θέτοντας φιλόδοξους στόχους, η FCC κάνει αποφασιστικά βήματα προς την ψηφιακή ένταξη, ανοίγοντας έναν κόσμο ευκαιριών στην εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη και όχι μόνο».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε τον Ιούνιο τις κρατικές επιχορηγήσεις για το πρόγραμμα Broadband Equity, Access, and Deployment (BEAD), ύψους 42,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί μεταξύ 50 πολιτειών και πέντε υπερπόντιων εδαφών, ως μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του Biden για την επίτευξη καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης για όλους τους Αμερικανούς μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

broadband FCC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ πριν τη λήξη θητειών

Η ΕΕΤΤ εγκαινιάζει τον Σταθμό Εποπτείας Φάσματος Δορυφορικών Επικοινωνιών

Ταχυδρομικές υπηρεσίες: απόφαση για το μέγιστο ύψος κατ’ αποκοπήν αποζημίωσης χρηστών

Γιώργος Παππάς, Ericsson: Η κινητή συνδεσιμότητα είναι στρατηγικό εθνικό περιουσιακό στοιχείο

ΕΕΤΤ 360: νέο διαδικτυακό εργαλείο σύγκρισης τιμών τηλεπικοινωνιακών προγραμμάτων και ταχυδρομικών υπηρεσιών

Νέα μέρα στην κινητή τηλεφωνία από τη Nova

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Επενδυτική ώθηση 200 εκατομμυρίων ευρώ στα 95 χρόνια Παπαστράτος
  • Πειραιώς: Συνεχίζεται για 2η χρονιά η παγκόσμια εκστρατεία «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση στην Ελλάδα»
  • Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηναίων
  • Αποσπασματική η προστασία της απάτης των 650 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ
  • Έρευνα Wolt: Πώς οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους σήμερα
  • Campeόn Gaming: Για 6η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας
  • ΒΕΑ: «Μόνιμη παθογένεια οι διακοπές ρεύματος – Απαιτούνται θεσμικές λύσεις τώρα»
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον Γιώργο Γεράρδο
  • Microsoft: Για δεύτερη χρονιά κορυφαίος εργοδότης τεχνολογίας στην Ελλάδα
  • Η span φέρνει την κυβερνοασφάλεια στον πυρήνα της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Η CPI στο πλευρό των μαθητών στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στη Σιγκαπούρη
  • Αύξηση των Παγκόσμιων Κυβερνοεπιθέσεων τον Ιανουάριο 2026:
  • Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
  • Μαζικές επιθέσεις με κλεμμένους κωδικούς (Credential stuffing): πώς λειτουργούν και πώς να προστατευτείτε
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.