Συγχωνεύονται και τυπικά ΟΤΕ και Cosmote

0

Βήμα της ολοκλήρωσης του μετασχηματισμού του ΟΤΕ αποτελεί η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής του Cosmote που ανακοινώθηκε χθες.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα από τα τελευταία βήματα του εταιρικού μετασχηματισμού του που ξεκίνησε το 2011, το οποίο δεν έχει καμία επίπτωση στους πελάτες του καθώς επί της ουσίας ΟΤΕ και Cosmote λειτουργούν από το 2015 ενιαία, με brand το Cosmote.

Ωστόσο μέσω της παραπάνω διαδικασίας επιτυγχάνεται η απλοποίηση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση καθώς, μεταξύ άλλων, τυπικά σε διάφορες διευθύνσεις υπάρχουν εργαζόμενοι και από τις δύο νομικές οντότητες ή ακόμα δύο διαφορετικοί προϋπολογισμοί για την ίδια ενέργεια (πχ. στη διαφήμιση).

Η απορρόφηση δεν θα έχει επίσης επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, καθώς η απορροφούμενη εταιρεία (Cosmote) ενοποιείται πλήρως στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του.

Η συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024. Τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων τελικών εγκρίσεων από τα Διοικητικά Συμβούλια της απορροφώσας και της απορροφώμενης εταιρείας καθώς και της καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της σχετικής εγκριτικής απόφασης του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Ανάπτυξης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.