Η KPMG και ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία με την επωνυμία AdvantAge που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) με επίκεντρο στην παρούσα φάση τις ώριμες ηλικιακά ομάδες. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με το θέμα των ηλικιακών διακρίσεων μέσα από δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας είναι η διεξαγωγή έρευνας με στόχο τη συγκέντρωση απόψεων σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι το θέμα της ηλικιακής διάκρισης με επίκεντρο τις ώριμες ηλικιακά ομάδες αλλά και το πώς ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται οι εταιρείες τους στο θέμα αυτό με σχετικές πολιτικές και διαδικασίες. Ως εκ τούτου, το ερωτηματολόγιο της έρευνας απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους από διαφορετικούς κλάδους, εταιρείες και θέσεις απασχόλησης.

Το σύντομο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο ανοιχτό για συμπλήρωση από κάθε εργαζόμενο έως τις 12 Ιουνίου.

Έρευνα για Ηλικιακές Διακρίσεις (Έρευνα Εργαζομένων) (kpmg.gr)

Σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καθορίσουν την στρατηγική για την καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων στις ώριμες ηλικιακά ομάδες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.