Οι μεγάλες εταιρείες του Big Tech που αντιπροσωπεύουν πέραν του 5% της μέγιστης μέσης κίνησης δεδομένων ενός τηλεπικοινωνιακού παρόχου, θα πρέπει να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του 5G και της ευρυζωνικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με προσχέδιο πρότασης που έχει καταθέσει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Η πρόταση, που επικαλείται σε δημοσίευμα του το Reuters, αποτελεί μέρος του feedback που κατατέθηκε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε σχετική διαβούλευση επί του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Η προθεσμία για τις απαντήσεις είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Google, η Apple, η Meta, η Netflix και η TikTok θα βρεθούν στο στόχαστρο των συγκεκριμένων χρεώσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου. Συνδυαστικά, οι Google, Apple, Meta, Netflix, Amazon και Microsoft υπολογίζεται πως αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της διαδικτυακής κίνησης δεδομένων.

Το έγγραφο, σύμφωνα με τις πηγές, συντάχθηκε από τις GSMA και ETNO, δύο ενώσεις που αντιπροσωπεύουν 160 παρόχους στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Telekom, Orange, Telefonica και Telecom Italia.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ασκούν πιέσεις εδώ και χρόνια, ώστε οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να συνεισφέρουν στην κάλυψη των δαπανών για την ανάπτυξη των δικτύων, αναφέροντας ότι είναι υπεύθυνοι για ένα σημαντικό μέρος της κίνησης δεδομένων. Αυτή, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να καθορίσουν ένα όριο για το ποιος πρέπει να πληρώσει.

«Προτείνουμε ένα σαφές όριο για να διασφαλίσουμε ότι μόνο οι μεγάλοι παραγωγοί κυκλοφορίας, που επηρεάζουν σημαντικά τα δίκτυα των παρόχων, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής», αναφέρεται στο προσχέδιο.

«Μεγάλοι παραγωγοί κίνησης δεδομένων θα είναι μόνο εκείνες οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 5% της ετήσιας μέσης κίνησης, στις ώρες αιχμής, ενός φορέα εκμετάλλευσης δικτύων, που μετράται σε επίπεδο δικτύου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.