Αποζημίωση συνολικού ύψους 25,4 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) η Intrakat για λογαριασμό της θυγατρικής της κατά ποσοστό 70% εταιρείας ειδικού σκοπού, Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα.

Επικαλείται παραβιάσεις της σύμβασης που έχει υπογραφεί για την υλοποίηση και λειτουργία των αγροτικών δικτύων στις περιοχές ευθύνης της κυρίως στο σκέλος του ανταγωνισμού από άλλα δίκτυα.

Σύμφωνα με την Intrakat η Τριμελής Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών έκανε εν μέρει δεκτές τις αξιώσεις της για αποζημίωση 25.417.314 ευρώ. Εν συνεχεία, η ΚτΠ προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του οικείου άρθρου της Σύμβασης το οποίο εξέδωσε στις 30/4/2023 την απόφασή του η οποία της κοινοποιήθηκε στις 11/5/2023.

Η προαναφερόμενη απόφαση, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της, υποχρεώνει την ΚτΠ να καταβάλλει εντόκως στη Rural Connect το συνολικό ποσό των 25.417.314 ευρώ. Η Απόφαση είναι εκτελεστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚτΠ έχει αποφασίσει να εξαντλήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο ως εκ τούτου η υπόθεση θα πάει στην τακτική δικαιοσύνη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.