Τα συνολικά έσοδα της Vodafone Ελλάδος στην οικονομική της χρήση που έληξε στο τέλος Μαρτίου (Απρίλιος 2022 – Μάρτιος 2023) αυξήθηκαν 2%, στα 964 εκατ., και τα έσοδα από υπηρεσίες 2,6% στα 877 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου Vodafone τα έσοδα από υπηρεσίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν, λόγω της περιαγωγής (περισσότεροι τουρίστες το περασμένο καλοκαίρι) την ανάπτυξη που σημειώνεται στις υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των έργων ψηφιοποίησης που αναλαμβάνει η εταιρεία για το δημόσιο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα έσοδα χονδρικής.

Κατά το ίδιο διάστημα επίσης τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν 8,6% στα 252 εκατ. και οι επενδύσεις (capital additions) 15,1% στα 137 εκατ. ευρώ.

Οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στο τέλος Μαρτίου ήταν 4,269 εκατ. έναντι 4,254 εκατ. ένα χρόνο πριν, εκ των οποίων το 42,4% αφορούσε πελάτες με συμβόλαιο (περισσότεροι 15 χιλ. πελάτες).

Κατά το εξεταζόμενο διάστημα το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) παρέμεινε το ίδιο με ένα χρόνο πριν στα 10 ευρώ, ωστόσο, το ARPU στις συνδέσεις συμβολαίου διαμορφώθηκε στα 17 ευρώ έναντι 18 ευρώ.

Στη σταθερή τηλεφωνία η Vodafone Ελλάδας εμφανίζεται με μειωμένη συνδρομητική βάση 2,6% ή κατά 26 χιλ. πελάτες (946 χιλ. τέλος Μαρτίου έναντι 972 χιλ. ένα χρόνο πριν).

Η κατανάλωση δεδομένων στη συνδρομητική βάση κινητής της Vodafone αυξήθηκε 67,5% και διαμορφώθηκε σε 75.232 ΤΒ.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Vodafone Group κυριάρχησε η ανακοίνωση της διευθύνουσας συμβούλου, Margherita Della Valle, η οποία παραδέχτηκε ότι η απόδοση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου δεν ήταν αρκετά καλή, παρουσιάζοντας παράλληλα τη νέα στρατηγική που περιλαμβάνει 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι συνθήκες του κλάδου και η θέση της Vodafone μέσα σε αυτόν απαιτεί «να αλλάξουμε» ανέφερε η επικεφαλής του ομίλου και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο δράσης που καλύπτει προτεραιότητες όπως, επενδύσεις στην εμπειρία του πελάτη και το εμπορικό σήμα και απλοποίηση διαδικασιών στοχεύοντας μεταξύ άλλων σε ανάκαμψη στις προβληματικές αγορές της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναφέρονται περίπου στο 10% των εργαζομένων της (στο τέλος του 2022 απασχολούσε περίπου 104.000 άτομα).

Σύμφωνα με πηγές από την Vodafone Ελλάδος οι περικοπές σε προσωπικό δεν την αφορούν. Αντίθετα σε τομείς αιχμής, όπως είναι τα δίκτυα και η πληροφορική (ΙΤ), προβλέπεται να καλυφθούν άλλες τουλάχιστον 50 θέσεις.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.