Η συζήτηση για την αδειοδότηση του ενός από τους τους έξι δορυφορικούς σταθμούς που θα συνδέσουν το σύστημα δορυφόρων Kuiper της Amazon με τη Γη, στην Ελλάδα, μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της αμερικάνικης εταιρείας έχει ξεκινήσει, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Η Amazon ζήτησε από την ΕΕΤΤ να λάβει άδεια χρήσης συχνοτήτων, αναγκαίων για τη σύνδεση του δορυφορικού σταθμού με τους δορυφόρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της διαδικασίας, χρειάζεται προηγουμένως να λάβει την άδεια για τους μικροδορυφόρους από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Σημειώνεται ότι για τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα η αμερικάνικη εταιρεία έχει συστήσει από πέρσι τον Αύγουστο την εταιρεία Amazon Kuiper Greece με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 230 χιλ. Ευρώ. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη δημιουργία του δορυφορικού σταθμού στη χώρα μας έχει προβεί στην εξαγορά της κατάλληλης έκτασης.

Το Project Kuiper της Amazon βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας εκτόξευσης των δορυφόρων του, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στους καταναλωτές. Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικάνικη εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ και σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.