Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Γιώργος Παππάς, Ericsson: Imagine Possible, με standalone 5G και… 6G!

0

Στο επίκεντρο της ανάπτυξης των δικτύων πέμπτης γενιάς βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, το λεγόμενο standalone 5G, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Παππάς, Country Manager της Ericsson για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, στο περιθώριο της έκθεσης Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Το χαρακτήρισε, παράλληλα, ως «το πραγματικό 5G», καθώς με αυτό μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων δικτύων.

Φέτος, η παρουσία της εταιρείας στο MWC συνδυάζεται με το motto «Imagine Possible». «Θεωρούμε ότι με τη τεχνολογία που αναπτύσσουμε στην περιοχή της συνδεσιμότητας, μπορούμε πράγματι να υλοποιήσουμε οτιδήποτε μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Μπορούμε να υλοποιήσουμε το αδύνατο, σε μια στιγμή που η τεχνολογία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Country Manager της Ericsson στην κάμερα του Infocom.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπαίνουμε σε μια ωριμότητα σχετικά με το 5G», τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Άλλωστε, οι πάροχοι στη χώρα μας, οι οποίοι αποτελούν και πελάτες της κατασκευάστριας από τη Σουηδία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σύντομα θα μεταβούν και αυτοί στο standalone 5G, παρουσιάζοντας και τα αντίστοιχα services. «Θα δούμε αυτό που λέγαμε χρόνια, την επανάσταση στο χώρο αυτό», κάτι που θα έρθει με το standalone.

Όσον αφορά στο αν είναι ευχαριστημένος από την ανάπτυξη του παρουσιάζει το 5G στη χώρα μας, σημείωσε ότι ήμασταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησε «με έναν πολύ καλό διαγωνισμό για το φάσμα, για όλες τις συχνότητες». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο, είμαστε στην αρχή, και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το 5G με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και ειδικά το πραγματικό 5G, που έρχεται με το standalone».

Όπως είπε ο κ. Παππάς, «το δίκτυο θα βρεθεί στο κέντρο της σκηνής. Αυτό θα είναι που θα παίξει το μεγάλο ρόλο στη ζωή μας από εδώ και πέρα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου, ως καταναλωτής, έχεις υπηρεσίες παίρνοντας μια φέτα του δικτύου – της υπηρεσίας που θέλεις εσύ. Για παράδειγμα, αν θέλεις να παίζεις games, έχεις την αντίστοιχη φέτα με τα σχετικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή: το δίκτυο μπαίνει στο κέντρο της ζωής μας και γίνεται αυτό που καθορίζει τις υπηρεσίες, γίνεται personalized».

Όσον αφορά στο 6G, σημείωσε πως «βλέπουμε πόσο έχει συμπτυχθεί ο χρόνος, μέσα σε έναν χρόνο υπήρξαν πάρα πολύ μεγάλες εξελίξεις. Βλέπουμε πολύ γρήγορες κινήσεις, πολύ γρήγορες αναπτύξεις, Εξακολουθούμε και λέμε ότι θα δούμε το 6G γύρω στο 2030».

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Πέτρος Κπραίος. επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Κοτσακάς

Share.

Comments are closed.