Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Κομισιόν: Έγκριση στους παρόχους για την κοινοπραξία ψηφιακής διαφήμισης

13/02/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την άνευ όρων έγκρισή της για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης μεταξύ των εταιρειών Deutsche Telekom, Orange, Telefónica και Vodafone.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου και θα λειτουργήσει η κοινοπραξία.

Με τη συγκατάθεση του χρήστη, η κοινοπραξία θα παράγει έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που θα προέρχεται από τη συνδρομή κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Ο συγκεκριμένος κωδικός θα επιτρέπει στα brands και τους εκδότες να αναγνωρίζουν τους χρήστες στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους, να τους ομαδοποιούν σε διαφορετικές κατηγορίες και να προσαρμόζουν το περιεχόμενο που τους παρέχουν.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας επιδιώκουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος έναντι των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, το Facebook και η Microsoft.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι εταιρείες δεν θα έχουν τη δυνατότητα ή το κίνητρο να αναγκάσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς να εγγραφούν στις υπηρεσίες ψηφιακής αναγνώρισης που προσφέρει η κοινοπραξία, δεδομένης της περιορισμένης κοινής πελατειακής βάσης μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών προϊόντων.

Λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο προέκυψαν το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των αρχικών δοκιμών που έγιναν στη Γερμανία. Η τεχνολογία περιγράφηκε τότε ως «υποδομή για ψηφιακή διαφήμιση και ψηφιακό μάρκετινγκ», με την Vodafone να αναφέρει ότι θα βασίζεται στη συναίνεση των χρηστών για την επεξεργασία των δεδομένων τους. Στο έργο δόθηκε η προσωρινή ονομασία TrustPid.

Η σχετική κατάθεση από τους παρόχους ανέφερε πως «με την επιφύλαξη της ρητής συναίνεσης του χρήστη που θα παρέχεται σε ένα brand ή εκδότη, η κοινοπραξία θα δημιουργήσει ένα ασφαλές διακριτικό που θα αποτελεί ψευδώνυμο».

«Αυτό το διακριτικό θα επιτρέψει στο ενδιαφερόμενο brand/εκδότη να αναγνωρίζει έναν χρήστη χωρίς να αποκαλύπτονται άμεσα αναγνωρίσιμα προσωπικά δεδομένα και, ως εκ τούτου, θα του επιτρέψει να βελτιστοποιήσει την προβολή διαδικτυακών διαφημίσεων και να πραγματοποιήσει βελτιστοποίηση ιστότοπου/εφαρμογής. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια φιλική πύλη απορρήτου».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ads europe telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ΔΣ στην Terna Fiber (UFBB) μετά τη μεταβίβαση του 50,1% στον ΟΤΕ

Οι πάροχοι πιέζουν για απορρύθμιση και μια φιλόδοξη Πράξη Ψηφιακών Δικτύων

Η Ευρώπη αναζητά απάντηση στις ΗΠΑ και επιταχύνει για τα εργοστάσια ΤΝ

Η Intracom Telecom και η GeoLinks επιτυγχάνουν Multi-Gigabit επιδόσεις σε πιλοτική δοκιμή στις ΗΠΑ

Σταθεροποίηση στην παγκόσμια αγορά RAN με κυριαρχία των μεγάλων παικτών

Έκθεση ΟΗΕ: Η άνιση πρόσβαση στην τεχνολογία ανατρέπει δεκαετίες οικονομικής σύγκλισης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #146: Η Ευρώπη επιταχύνει για τα εργοστάσια ΤΝ, η Ελλάδα ετοιμάζει το Gov.gr 2.0!
  • ΣΕΠΕ: Άμυνα, διάστημα και κυβερνοασφάλεια και ΤΝ στο Digital Economy Forum 2025
  • Deloitte: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη διαγωνιστική διαδικασία για τα Κρατικά Λαχεία
  • ΑΑΕΕ: Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
  • Υπερταμείο: Εκκίνηση νέου διαγωνισμού για το ακίνητο «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου»
  • Ιστορική συμφωνία στο Χόλιγουντ: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros, deal 72 δισ.
  • kariera.gr: Η αρνητική εμπειρία υποψηφίου στη διαδικασία πρόσληψης επηρεάζει τη φήμη μιας επιχείρησης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS φέρνει την επόμενη γενιά AI και multicloud τεχνολογιών στο re:Invent 2025
  • TÜV AUSTRIA στην Ελλάδα & ACTA παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ «Spreadsheet Champions»
  • Η Intracom Telecom και η GeoLinks Επιτυγχάνουν Multi-Gigabit Επιδόσεις σε Πιλοτική Δοκιμή στις ΗΠΑ
  • Το Vodafone Business παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις Secure SD-WAN σε συνεργασία με τη Fortinet
  • TÜV NORD Ελλάδας: Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Βασιλική Καζάζη, εγκαινιάζει μια νέα εποχή ανάπτυξης του Φορέα.
  • Matt Garman για την νέα εποχή της AWS : Από cloud-infrastructure σε «agentic AI & on-prem AI factories»
  • AWS re:Invent 2025: Το Μέλλον του Cloud και της Agentic AI ξεδιπλώνεται στο Λας Βέγκας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.