5,3 δισ. κινητά τηλέφωνα θα γίνουν ηλεκτρονικά απόβλητα το 2022

0

Οι ειδικοί αναμένουν ότι περίπου 5,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται μέσα στην φετινή χρονιά. Σημειώνεται πως, στο σύνολο, υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 16 δισεκατομμύρια smartphones.

Στοιβαγμένα οριζόντια το ένα πάνω στο άλλο, με ένα μέσο βάθος 9 χιλιοστών, αυτές οι συσκευές θα έφταναν 120 φορές υψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – το ένα όγδοο της διαδρομής προς το φεγγάρι.

Και, παρά το πολύτιμο χρυσό, χαλκό, ασήμι, παλλάδιο και άλλα ανακυκλώσιμα συστατικά που περιέχουν, οι ειδικοί αναμένουν ότι η πλειοψηφία θα καταλήξει σε συρτάρια και ντουλάπες, ή θα πεταχτεί σε κάδους απορριμμάτων που προορίζονται να καταλήξουν σε χωματερές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) Forum, σε ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό εντοπίζονται 74 ηλεκτρονικά προϊόντα όπως τηλέφωνα, tablet, φορητοί υπολογιστές, ηλεκτρικά εργαλεία, πιστολάκια μαλλιών, τοστιέρες και άλλες συσκευές (εκτός λαμπτήρων).

Πέρυσι, η Samsung αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης που τρέχει έλαβε μόλις το 0,0019% των παλαιών τηλεφώνων που πουλήθηκαν από το 2015. Υποτίθεται ότι ορισμένες από αυτές τις συσκευές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τον αρχικό αγοραστή, να πωλούνται στην αγορά μεταχειρισμένων ή ακόμα και να απορρίπτονται ως γενικά απόβλητα.

Share.

Comments are closed.