Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρείχε τις εξειδικευμένες λύσεις και τα καινοτόμα προϊόντα της για την κατασκευή των νέων κτιρίων σύγχρονων γραφείων στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Λαγουμιτζή. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή 2 νέων κτιρίων, το πρώτο εκ των οποίων παραδόθηκε άμεσα στο νέο του ένοικο, την ασφαλιστική εταιρία Generali.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε τη διανομή ισχύος με πιστοποιημένους πίνακες Μέσης Τάσης SM6, μετασχηματιστές ξηρού τύπου Trihal Connected με ασύρματα αισθητήρια θερμοκρασίας καθώς και διασυνδεδεμένους πίνακες χαμηλής τάσης με έξυπνους μετρητές ενέργειας. Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, εγκαταστάθηκε και το λογισμικό Power Monitoring Expert για την διαχείριση ενέργειας, όπου εξασφαλίζει η ασφάλεια και η αξιοπιστία για το κτίριο. Επιπλέον, χάρη στις λύσεις αυτοματισμού BMS και KNX, ο ολοκληρωμένος έλεγχος του Η/Μ εξοπλισμού του κτιρίου γίνεται ακόμα πιο εύκολος.

Ειδικότερα, μέσω της BMS πλατφόρμας EcoStruxure Building Operation παρέχεται πλήρης έλεγχος του κεντρικού εξοπλισμού, όπως κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, αντλίες θερμότητας, ανεμιστήρες αερισμού κ.α., καθώς και του περιφερειακού εξοπλισμού που περιλαμβάνει αντλίες λυμάτων, ανελκυστήρες, συστήματα πυρασφάλειας, UPS, H/Z και άλλα.

Ταυτόχρονα, χάρη στο σύστημα ΚΝΧ επιτεύχθηκε έλεγχος του Dali φωτισμού του κτιρίου, καθώς και η εφαρμογή αντιστάθμισης φυσικού φωτισμού (Constant light control) βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση και εξασφαλίζοντας παράλληλα τις υψηλές προδιαγραφές επιπέδων άνεσης. Τα συστήματα ΚΝΧ και διαχείρισης κλιματισμού VRV είναι οπτικοποιημένα και πλήρως ενοποιημένα με το Building Management System (BMS), ώστε να συμβάλλουν στον ολοκληρωμένο και συνδυαστικό έλεγχο τους για ορθολογική χρήση ενέργειας. Η διασύνδεση με τους δικτυακούς μετρητές ενέργειας και η ενσωμάτωση των δεδομένων τους στον μηχανισμό καταγραφής, ιστορικότητας και αναφορών του BMS, θα διαμορφώσουν καθοριστικά την ενεργειακή αποτύπωση του κτιρίου και την εφαρμογή και αξιολόγηση νέων πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας.

Τέλος, με την χρήση του λογισμικού Power Monitoring Expert διασφαλίζεται η εποπτεία και αποθήκευση όλων των δεδομένων που καταγράφονται από τους έξυπνους μετρητές καθώς και τους έξυπνους αυτόματους διακόπτες, το οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένο στο σύστημα κτιριακού αυτοματισμού της Schneider Electric, το EcoStruxure Building Operation. Με την χρήση του Power Monitoring Expert διασφαλίζεται η αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου, η βελτιστοποίηση της χρήσης του εξοπλισμού και του κόστους λειτουργίας. Παράλληλα με την παρακολούθηση της ποιότητας ισχύος, αλλά και όλων των μετρήσεων ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα για να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους. Το Power Monitoring Expert είναι το μοναδικό λογισμικό διαχείρισης ενέργειας με πιστοποίηση ISO50001.

Το κτίριο αναπτύσσεται από την εταιρεία Panterra, εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης. Η εταιρεία αποτελεί μια σύμπραξη των Dimand Real Estate και Prodea Investments. Η κατασκευή του πρώτου εκ των δυο κτιρίων πραγματοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρία Μπαλλιάν Τεχνική, ενώ οι ΗΜ μελέτες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό κτίριο με πιστοποίηση LEED σε βαθμίδα Gold.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.