ΟΤΕ: σε συζητήσεις για την πώληση της Telekom Mobile Romania

0

Συζητήσεις για την πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Telekom Mobile Romania (TMR) διεξάγει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρουμανικού τύπου.

Όπως αναφέρεται, σε αυτή τη φάση, ενδιαφερόμενοι είναι United Group (η οποία στην Ελλάδα έχει εξαγοράσει τη Nova και την Wind) και ένας τσέχικος όμιλος, ενώ γίνεται λόγος για τίμημα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ πέρσι τον Νοέμβριο πούλησε το 54,01% που κατείχε στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR) στην Orange Ρουμανίας, έναντι τιμήματος 268 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν απέκλειε τότε να προχωρήσει και στην πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την πώληση της προαναφερόμενης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας είχε διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια ωστόσο στην περίπτωση αυτή ο ΟΤΕ χρειαζόταν εγκρίσεις και από το ρουμανικό δημόσιο που κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό της.

Η TMR το 2021 είχε έσοδα 315,5 εκατ. ευρώ μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 10% και EBITDA(κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 30,5 εκατ. ευρώ (έναντι 24,5 εκατ.). Με άλλα λόγια συνεισφέρει περίπου το 9% των συνολικών εσόδων του ΟΤΕ (3.368,3 εκατ.) και ένα ελάχιστο ποσοστό στα συνολικά EDITDA του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου (1.295,9 εκατ.).

Στο τέλος του 2021 οι συνδρομητές της TMR ήταν 3,690 εκατ. Αρμόδια στελέχη που ρωτήθηκαν χθες σχετικά δεν έκαναν κάποιοι σχόλιο.

Share.

Comments are closed.