Η Vodafone Ελλάδος καθιερώνει σε μόνιμη βάση την τηλεργασία

0

Την εφαρμογή μόνιμα ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας ανακοίνωσε χθες η Vodafone Ελλάδος. Είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα που ανακοινώνει επίσημα ότι υιοθετεί την τηλεργασία και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι η εργασία στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι της Vodafone θα εργάζονται σε ποσοστό 60% από το σπίτι (τηλεργασία) και 40% στο γραφείο.

Στην επιχειρηματολογία της η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό παρέχει ακόμα περισσότερες επιλογές στους εργαζομένους της με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες και τους επιτρέπει να διαμορφώσουν την καθημερινότητα τους με πιο ευέλικτο τρόπο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρωτοβουλία της Vodafone στην Ελλάδα. Το Group πιθανότατα να προσανατολίζεται σε μια τέτοια λογική αλλά δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ηρώ Μέλλιου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Οι άνθρωποί μας αποτελούν την καρδιά της Vodafone. Όραμα μας είναι ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να είναι ο εαυτός του εντός και εκτός της εταιρίας, να καινοτομεί και να αναπτύσσεται με ταχύτητα όπου και αν εργάζεται. Στόχος μας είναι να προσελκύουμε, να αναπτύσσουμε και να κρατάμε κοντά μας εξαιρετικούς ανθρώπους».

Το Future Ready μοντέλο (όπως το ονόμασε) αποτυπώνει, σύμφωνα με τη διοίκησή της, την πρόθεση της Vodafone να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της εξ αποστάσεως εργασίας και της εργασίας στο γραφείο και ακουμπάει σε θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία «εμπιστεύεται τους ανθρώπους της και πιστεύει πως η παραγωγικότητα συνδέεται με την ευεξία και την ικανοποίηση των εργαζομένων και όχι με τον τόπο εργασίας τους, ενώ ανανεώνει τη δέσμευσή της στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Το μοντέλο αυτό επιτρέπει σε περισσότερες γυναίκες καθώς και σε όσους έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όπως άτομα με αναπηρία ή άλλες μη προνομιούχες ομάδες, να έχουν ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης και εξέλιξης».

Επιπλέον, ως μέλος ενός παγκόσμιου οργανισμού, η Vodafone παρέχει στους εργαζομένους τη δυνατότητα εργασίας έως 20 ημέρες από το εξωτερικό.

Share.

Comments are closed.