Η China Mobile επιταχύνει την επέκταση του 5G δικτύου της και δεσμεύτηκε για 1 εκ. σταθμούς βάσης μέχρι το τέλος του 2022, δια στόματι του Προέδρου της, Yang Jie, στο σημερινό keynote του στο πλαίσιο του MWC 2022.

Ο Yang τόνισε οτι οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του Πεκίνου έδειξαν τις προοπτικές που “ανοίγουν” οι νέας γενιάς υποδομές και προέβλεψε οτι μέσα στο 2022 θα υπάρχουν 330 εκ. χρήστες με 5G-enabled smartphone.

Οι τρεις μεγάλοι πάροχοι της Κίνας έκλεισαν το 2021 με περίπου 1,4 εκ. 5G σταθμούς βάσης, διπλάσιους απ’ότι ένα χρόνο πριν. Ο τεράστιος όγκος διακίνησης πληροφοριών οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για υπολογιστή ισχύ και integrated δίκτυα, κάτι που απαιτεί έξυπνη και αυτοματοποιημένη διαχείριση για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.  Ο Yang δήλωσε επίσης οτι θεωρεί την όραση, την ακοή και την αφή τις σημαντικότερες αισθήσεις για την αλληλεπίδραση με την “πληροφορία”, τα επόμενα χρόνια.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος και CEO της China Unicom, Liu LieHong, ο οποίος χαρακτήρισε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου τους “πρώτους πραγματικά 5G Αγώνες”. Το δίκτυο 5G των δύο παρόχων κάλυψε και τα 87 venues των Αγώνων, όπως και το οδικό δίκτυο μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.