Τι συζήτησαν τα στελέχη της Vodafone με τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Χρήστο Στυλιανίδη

0

Η στρατηγική της χώρας για συστηματική ψηφιοποίηση δομών και υπηρεσιών και για την αντιμετώπιση κρίσεων συζητήθηκε χθες στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη.

Ο Joakim Reiter υπενθύμισε πως η Vodafone Ελλάδας έχει επενδύσει περίπου 1,5 δισ. κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ για την επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει 600 εκατ. στην ανάπτυξη υπηρεσιών και δικτύων νέας γενιάς σε όλη την Ελλάδα και τόνισε πως ο τηλεπικοινωνιακός Όμιλος αναγνωρίζει τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και την αποφασιστικότητα με την οποία η χώρα κινείται προς την καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Vodafone, στην Ελλάδα ο Όμιλος έχει ξεκινήσει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή με στόχο την κατασκευή 150.000 FTTH την επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν υποδομές οπτικών ινών. Στο τέλος του επενδυτικού της προγράμματος, η Vodafone θα διαθέτει περίπου 650.000 γραμμές νέας γενιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας των στελεχών της Vodafone με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη στρατηγική της χώρας για περαιτέρω επιτάχυνση της ψηφιακής της μετάβασης και τους τρόπους που ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δύναται να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας όπως η ψηφιοποίηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η εκπαίδευση, η υγεία, η ψηφιακή μετάβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η συνδεσιμότητα απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Ο Joakim Reiter χαιρέτησε την έγκαιρη υποβολή και τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου Ελλάδα 2.0 για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ στην κατεύθυνση της ψηφιακής μετάβασης της χώρας.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας από τους τομείς στους οποίους φαίνεται από νωρίς η μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή. Χαιρετίζουμε τις επενδύσεις της Vodafone και όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από μεγάλα έργα που θα αλλάξουν, την επόμενη ημέρα, τον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας.»

Στη συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο επίκεντρο τέθηκε η σημασία της συνδεσιμότητας και της ψηφιοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κρίσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και την βιοποικιλότητα. Ο Joakim Reiter υπογράμμισε την κρισιμότητα των υποδομών και εφαρμογών που εξασφαλίζουν αδιάλειπτη και ασφαλή επικοινωνία σε πληγέντες και αναφέρθηκε ειδικότερα στο παράδειγμα της Κρήτης, όπου η Vodafone συνεργάστηκε με το Σεισμολογικό Δίκτυο Κρήτης για την πλήρη μετάβασή του σε ένα γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο δικτυακό περιβάλλον σεισμικής τηλεμετρίας για την έγκαιρη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας βασισμένο στην τεχνολογία Internet of Things.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone να εγκαταστήσει Instant Network παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση WiFi σε περισσότερους από 300 κατοίκους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν προσωρινά σε οικίσκους, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Share.

Comments are closed.