Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Το SingularityU Summit επιστρέφει στην Ελλάδα!

0

Έπειτα από την περσινή του συγκλονιστική διοργάνωση, το SingularityU Greece Summit επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής στις 11-12 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Vision Forward». Διακεκριμένοι ομιλητές, όπως μεταξύ άλλων, ο David Roberts, o Ramez Naam και ο Αmin Toufani, θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο των εκθετικών τεχνολογιών και θα μοιραστούν μαζί του το όραμα για την επόμενη ημέρα.

Το φετινό πρόγραμμα του SingularityU Greece Summit 2019 παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών, όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος», η Deloitte, η Vodafone, η Alpha Bank, η Coca-Cola και η Raycap, βρέθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία που θα φέρει την ελληνική κοινωνία πιο κοντά στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

(από αριστερά): Χάρης Μπρουμίδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone), Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου (Γενικός Διευθυντής και CFO της Alpha Bank), Λίλιαν Νεκταρίου (Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα), Δημήτρης Κουτσόπουλος (CEO της Deloitte Ελλάδος), Νίκη Συροπούλου (Country Director του SingularityU Greece Summit)

Η Nίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece Summit και συντονίστρια αυτής της Συνέντευξης Τύπου, τόνισε: «Το Singularity Greece Summit έρχεται στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά με θέμα “Vision Forward”. Η λογική είναι ότι πέρσι μιλήσαμε για μια νέα εποχή, νέα αντίληψη, το Silicon Valley thinking, ενώ φέτος θα μιλήσουμε για το vison forward, το όραμα μπροστά, να δούμε την Ελλάδα ως μια χώρα με την αντίληψη της Startup. Πως δηλαδή ξεκινάει κανείς και προχωράει αγαλλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες, με ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται και σε στελέχη και σε επιχειρηματίες, το οποίο δίνουμε δωρεάν σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σχολεία, σε όλα τα πανεπιστήμια, σε όλα τα ερευνητικά κέντρα. Επιπλέον, φέρνουμε 380 παιδιά των τριών τάξεων του λυκείου να παρακολουθήσουν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου ώστε να μπορέσουν να δουν πως διαμορφώνεται ο κόσμος που θα ζήσουν».

Ο Γεώργιος Νούνεσης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος» μίλησε για το Shell Ocean Discovery XPRIZE που είχε ως αντικείμενο τη χαρτογράφηση του βυθού σε βάθος 3.500 έως 4.500 μέτρων στα ανοιχτά της Καλαμάτας. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και αισθανόμαστε προνομιούχοι που αποτελούμε τους επιστημονικούς εταίρους του  Singularity. Δεν είναι μόνο η προηγμένη διεπιστημονική τεχνολογία με την οποία ερχόμαστε σε επαφή, η περιπέτεια και αδρεναλίνη του διαγωνισμού, είναι επίσης ότι το γεγονός ότι προωθούμε τους επιστημονικούς μας στόχους με τρόπο πραγματικά μοναδικό. Η χαρτογράφηση του βυθού στα μεγάλα βάθη νότια της Πελοποννήσου ήταν πολύτιμη βοήθεια για την ανάπτυξη τηλεσκοπίου νετρίνων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πειράματος KM3Net».

(από αριστερά): Νίκη Συροπούλου (Country Director του SingularityU Greece Summit), Γεώργιος Νούνεσης (Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος»), Χάρης Μπρουμίδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone), Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου (Γενικός Διευθυντής και CFO της Alpha Bank)

Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής και CFO της Alpha Bank, υπογράμμισε ότι: «Η Alpha Bank είναι και φέτος Partner του SingularityU Greece Summit, το οποίο θέτει την Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου διαλόγου για τις αλλαγές, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η ψηφιακή τεχνολογία στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνία. Στην Alpha Bank εφαρμόζουμε με αφοσίωση ένα δυναμικό πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού που βελτιώνει αισθητά τη λειτουργία μας σε όλα τα επίπεδα και μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες ανάγκες του πελάτη».

Την εκπαίδευση βλέπει ως τον καταλυτικό παράγοντα που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στο μέλλον, ο CEO της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα είναι να γίνει κάποιος digital, όχι να κάνει digital. Δεν είναι σημαντικό να κάνεις μόνο ένα application αλλά πρέπει το DNA όλου του οργανισμού να ψηφιοποιηθεί. Και εδώ έρχεται ο ρόλος της εκπαίδευσης. Οι επαγγελματίες του μέλλοντος θα πρέπει να μπορούν γρήγορα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν γιατί πολλά από τα πράγματα που κάνουμε σήμερα μπορεί να μην είναι επίκαιρα σε πέντε χρόνια».

Από την πλευρά της, η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, τόνισε ότι η εμπειρία που βίωσε παρακολουθώντας το Singularity U Greece Summit 2018 ήταν μοναδική. «Αισθάνθηκα τρομερή ενδυνάμωση. Αυτά που θεωρούσαμε μέχρι χθες, άθλο, σήμερα μπορούν να συμβούν. Όσα συζητήθηκαν και θα συζητηθούν είναι στο DNA της εταιρείας μας. Η τεχνολογία είναι καταλύτης για την καινοτομία όχι μόνο στα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αλλά και στην επίλυση καίριων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.  Έτσι, στηρίζουμε και φέτος το SingularityU Summit, το μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός, που συμβαίνει στη χώρα μας, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός μας για την ανάπτυξη της χώρας».

Για το πως το Singularity U Greece Summit «δένει» με το όραμα της Vodafone μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης. «Έχουμε ένα σκοπό ως εταιρεία. Να συνδέσουμε τον κόσμο ώστε να ζήσει ένα καλό παρόν και να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Και εκεί είναι που συναντιόμαστε με το Singularity U Greece Summit. Έχουμε χρέος και ανάγκη να βελτιώσουμε το οικοσύστημα στο οποίο επιχειρούμε. Πρέπει και η Ελλάδα να ανέβει στο τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Οι οικονομίες χωρών που θα μπορέσουν να ανέβουν στο τρένο αυτό σε σχέση με αυτές που δεν θα το καταφέρουν θα έχουν χαοτική διαφορά. Θεσμοί όπως το Singularity U Greece Summit μπορούν να βοηθήσουν το οικοσύστημα αυτό να γίνει καλύτερο και μέσα σε αυτό το οικοσύστημα και εμείς θα έχουμε καλύτερο μέλλον».

Ακολουθεί το πρόγραμμα του SingularityU Greece Summit:*

Day 1 – VISION FORWARD

SESSION 1: A FUTURE FORWARD

DAVID ROBERTS Disruption in the Exponential Era

RAMEZ NAAM Energy: The Highest Bet

SESSION 2: THE FUTURE OF AI, ROBOTICS & MANUFACTURING

ANITA SCHOLL BREDE The Artificial Intelligence Era

CONCHA MONJE The Future of Robots

SCOTT SUMMIT The Future of Manufacturing

MELANIE RIEBACK Security in the Exponential Era

DEEP DIVES

ENERGY Ramez Naam

LEADERSHIP David Roberts

AI Anita Scholl Brede & Melanie Reiback

ROBOTICS & MANUFACTURING Scott Summit & Concha Monje

SESSION 3: THE FUTURE OF CITIES

DR GECI KARURI-SEBINA Re-Thinking Cities

MARTHA TSIGKARI Visioning Future Cities

HARIS BROUMIDIS Shaping Digital Societies

JAMES EHRLICH Rethinking Villages

AMIN TOUFANI Exponential Economics

 

 

Day 2 – ACTION FORWARD

SESSION 1: FROM VISION TO ACTION

AMIN TOUFANI How to Start Up a Country! Growth Pillars for Greece

STACEY FERREIRA The Millennial Era

DIMITRIS KOUTSOPOULOS Future of Work

DOUG HALL Rapid Innovation Era

SESSION 2: THE FUTURE OF HEALTH

TIFFANY VORA Future of Health

LAURI REUTER Future of Food

MARK POST Engineering Food

MAGGIE NIXON Robotic Surgery

DEEP DIVES

FUTURE OF HEALTH Tiffany Vora

RAPID INNOVATION Doug Hall

EXPONENTIAL FUTURE Amin Toufani

FUTURE OF FOOD Lauri Reuter & Mark Post

SESSION 3: LEADERSHIP

QUANTUM COMPUTING: LEAP FORWARD

DAVID ROBERTS Leadership in the Exponential Era

 

Οι Platinum Partners του SingularityU Greece Summit είναι: Deloitte, Vodafone, Alpha Bank, Coca-Cola, Raycap

 

Premium Partner: Κωτσόβολος.

 

Το SingularityU Greece Summit πλησιάζει. Κλείστε τώρα θέση στο: www.singularityugreecesummit.org

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να υποστεί αλλαγές.

Share.

Comments are closed.