Η συνέχεια στο σήριαλ με πρωταγωνιστή τη Forthnet

0

Έχει προχωρήσει, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η διαπραγμάτευση της εταιρείας Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τις τράπεζες, για την σύναψη συμφωνίας εξαγοράς της Forthnet.

Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες με επερώτηση στη Βουλή επιχείρησε να παρέμβει. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται πως θα επιμείνει στην πρότασή της για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ, ένα ενδεχόμενο το οποίο χαρακτηρίζεται από την τηλεπικοινωνιακή αγορά και όχι μόνον εντελώς έξω από κάθε λογική, αφού θα ισοδυναμούσε με κρατικοποίηση μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον οι πιστώτριες τράπεζες θα καταλήξουν σε συμφωνία με την Alter Ego, αυτή θα περάσει πρώτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για το αν επέρχεται συγκέντρωση στο αντικείμενο του τηλεοπτικού περιεχομένου.

Το ενδιαφέρον του κ. Μαρινάκη για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία – συνδρομητική τηλεόραση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους εκδοτικούς ομίλους. Με άλλα λόγια για άλλη μια φορά η Forthnet βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, χωρίς να υφίσταται καμία βεβαιότητα ως προς την ολοκλήρωση του σήριαλ της πώλησής της.

Share.

Comments are closed.