Ο ΑΔΜΗΕ στις τηλεπικοινωνίες με τη Grid Telecom

0

Στην αγορά χονδρικής των τηλεπικοινωνιών εισέρχεται ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) μέσω της νέας του θυγατρικής Grid Telecom.

Το ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανούσος Μανουσάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Ενέργεια.

Όπως είπε, «η Grid Telecom εκμεταλλευόμενη το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ θα διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων σε εγχώριους και διεθνείς παρόχους. Ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.500 χλμ. το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι νησιωτικές διασυνδέσεις εμπεριέχουν οπτικές ίνες, ενώ και το οπτικό δίκτυο επίσης επεκτείνεται. Το δίκτυο αναπτύσσεται στους πυλώνες υψηλής τάσης που διασχίζουν τη χώρα μας από άκρη σε άκρη και παρέχει εναλλακτικές οδεύσεις, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαθεσιμότητα υπηρεσιών», σημείωσε και κατέληξε πως «με όχημα την Grid Telecom, o ΑΔΜΗΕ συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Πολιτείας».

Share.

Comments are closed.