Η GSMA προβλέπει ότι οι συνδέσεις 5G θα αντιπροσωπεύουν το 15% των παγκόσμιων κινητών συνδέσεων έως το 2025, με το δεδομένο ότι ήδη έχουν αρχίσει αρκετές υλοποιήσεις δικτύων καθώς και -στο φετινό MWC- είδαμε και τις πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν άμεσα στην αγορά.

Η ανάλυση της GSMA μας λέει ότι το ποσοστό διείσδυσης του 5G μέχρι το 2025, θα ανέβει στο 30% σε αγορές όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται το εντυπωσιακό 50%

Επιπλέον 16 μεγάλες αγορές θα ενεργοποιήσουν φέτος εμπορικά δίκτυα 5G, με πρωτεργάτες τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή το 4G συνεχίζει και αναπτύσσεται και σε παγκόσμιο επίπεδο θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% των παγκόσμιων συνδέσεων έως το 2025, από 43% το 2018, αντικαθιστώντας σταδιακά το 3G.

H ανάλυση της GSMA προβλέπει ότι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως επενδύουν σήμερα περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε δίκτυα επέκτασης και αναβάθμισης, ακόμα και αν δέχονται ισχυρές ρυθμιστικές και ανταγωνιστικές πιέσεις.

Η άφιξη του 5G αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της μετάβασης του κόσμου σε μια εποχή ευφυούς σύνδεσης, η οποία παράλληλα με τις εξελίξεις στον τομέα του Διαδικτύου, τα μεγάλα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να αποτελέσει βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια” τονίζει ο Mats Granryd, Γενικός διευθυντής της GSMA.

Η πρόβλεψη που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το 5G θα συνεισφέρει 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 15 χρόνια, με κλάδους όπως τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να επωφελούνται περισσότερο από τη νέα τεχνολογία.

Πέρα από τους ανθρώπους-συνδρομητές, παρόμοια αύξηση προβλέπεται και στον τομέα του Internet of things, των οποίων ο αριθμός παγκοσμίως θα τριπλασιαστεί, φτάνοντας τα 25 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, ενώ τα παγκόσμια έσοδα από τον τομέα IoT θα τετραπλασιάσουν, υπερβαίνοντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

1 δισ. νέοι συνδρομητές

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο νέοι μοναδικοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν προστεθεί στα τέσσερα χρόνια από το 2013, φθάνοντας το σύνολο στα 5,1 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2018 – περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για τα επόμενα επτά χρόνια προβλέπεται ότι θα προστεθούν περισσότεροι από 700 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές και περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς θα προέρχεται μόνο από την Ινδία.

Επιπλέον 1,4 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό διαδίκτυο τα επόμενα επτά χρόνια, αυξάνοντας συνολικά τον αριθμό των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως σε 5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, δηλαδή πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.