Το Uptime Institute απένειμε στη Lamda Hellix, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών data center της ΝΑ Ευρώπης, την πιστοποίηση Tier III of Constructed Facility για το Athens-2 Data Center.

Γιορτάζοντας 15 χρόνια λειτουργίας φέτος, η Lamda Hellix είναι ο ηγετικός πάροχος υπηρεσιών data center στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη διαθέτοντας ένα εκτεταμένο portfolio υπηρεσιών που περιλαμβάνει λύσεις colocation, business continuity, cloud, managed services και data centers integration, consulting και management.

Το Athens-2, το καινοτόμο, πολυβραβευμένο data center της Lamda Hellix, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 και ήταν το πρώτο data center στην Ευρώπη που έλαβε την πιστοποίηση LEED BD+C Gold & Tier III Design documents. Τον Φεβρουάριο του 2018, η Lamda Hellix επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του Athens-2 με την προσθήκη ενός νέου μεγάλου data hall αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά περίπου 1 MW IT φορτίου.

Η Lamda Hellix βρισκόταν σε στενή συνεργασία με το Uptime Institute από το στάδιο σχεδιασμού του Athens-2 προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις θα πληρούν όλα τα απαιτούμενα πρότυπα για την πιστοποίηση. Το Σεπτέμβριο, το Uptime πιστοποίησε το Athens-2 με Tier III Certification of Constructed Facility επιβεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις έχουν δομηθεί βάσει των προτύπων σχεδιασμού και επαληθεύοντας ότι είναι σε θέση να καλύψει όλες τις απαιτήσεις διαθεσιμότητας που προβλέπει το πρότυπο. Η πιστοποίηση Tier III παραχωρήθηκε έπειτα από μια εβδομάδα αξιολογήσεων και εκτεταμένων δοκιμών του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες από τους μηχανικούς του Uptime, επικυρώνοντας τις επιδόσεις σύμφωνα με τους στόχους της κατηγορίας Tier III.

“Στις αρχές του 2016, το Athens-2 βραβεύθηκε ως το καλύτερο Data Center στην EMEA για τον σχεδιασμό του κατά Tier III και τη δόμησή του κατά LEED BD+C Gold. Πριν λίγες εβδομάδες, το Athens-2 έγινε επίσης το πρώτο data center στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη που έλαβε την Πιστοποίηση Tier III of Constructed Facility, που απεικονίζει τη δέσμευση στην αριστεία της Lamda Hellix για την παροχή υπηρεσιών data center. Η δόμηση βάσει προδιαγραφών σχεδιασμού και η πιστοποίηση του κτιρίου γι’ αυτό, παρέχει εμπιστοσύνη παγκοσμίου κλάσεως για τους πελάτες και συνεργάτες της Lamda Hellix, αναγνωρίζοντας πως όλες οι κρίσιμες υποδομές του Athens-2 είναι ικανές για απαράμιλλη απόδοση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή τη σημαντική πιστοποίηση η οποία αποδεικνύει τον κορυφαίο σχεδιασμό και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των υποδομών του Athens-2 αλλά και διασφαλίζει, σε συνδυασμό με την κορυφαία ομάδα λειτουργίας μας, ασύγκριτα επίπεδα διαθεσιμότητας στους πελάτες μας.”, σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

Ο Christopher Brown, Chief Technical Officer του Uptime Institute σχολίασε, “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Athens-2 της Lamda Hellix έλαβε την πιστοποίηση Tier of Constructed Facility καθώς πληροί τα κριτήρια Tier III Concurrently Maintainable. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί το επιστέγασμα των επενδύσεων και της αφοσίωσης της Lamda Hellix να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των υποδομών της. Συγχαίρουμε τη Lamda Hellix γι’ αυτό το σημαντικό επίτευγμα”.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.