Διεθνές Συνέδριο Ecocity Forum 2018 στη Θεσσαλονίκη

0

Ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Ecocity Forum 2018 «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις», οργανώνει το Ecocity στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2018, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Το Ecocity, εθελοντικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για κατανόηση και υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, εξόχως τεχνολογικού και βεβαίως φιλικού προς το περιβάλλον.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου τοποθετεί την χώρα μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρωταγωνιστών ενός νέου κινήματος ιδεών, γνώσης και κινήτρων όλων των εμπλεκομένων για τα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής, των Επιπτώσεων στη Δημόσια Υγεία, της Ενίσχυσης της Ανθεκτικότητας των Πόλεων, της Εφαρμογής Έξυπνων Τεχνολογιών, σε συνάρτηση με τις αρχές του ΟΗΕ για την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη. Η δημιουργία εγχειριδίου για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στις πόλεις και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων-συμπερασμάτων του Συνεδρίου σε διεθνές επίπεδο, το καθιστούν μοναδικό στο είδος του.

Το Ecocity Forum 2018 «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις», είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός στα πλαίσια του οποίου διεξάγονται 18 παράλληλες συνεδρίες με ειδικές θεματικές για την Αυτοδιοίκηση και όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στην καινοτομία και τον επανασχεδιασμό της παραγωγής και της ανακύκλωσης.

Αναμένονται περί τους 400 συνέδρους κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες (στελέχη δημόσιας διοίκησης και οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών ΜΚΟ). Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί σε δύο γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά) με ταυτόχρονη διερμηνεία και είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.ecocityforum.eu

Share.

Comments are closed.