Εβδομάδα εξελίξεων για ΟΤΕ και Forthnet

0

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν οι προσφορές για το 5% του ΟΤΕ και την Παρασκευή για τη εξαγορά της Forthnet.

Για τον ΟΤΕ η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ακόμα και αν υπάρξουν δηλαδή ενδιαφερόμενοι θεσμικοί επενδυτές, το τελευταίο ουσιαστικά πακέτο μετοχών του που μπορεί να διαθέσει το δημόσιο θα καταλήξει στη Deutsche Telekom (DT) η οποία σήμερα κατέχει το 40% των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και βάσει της συμφωνίας μετόχων έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης.

20180303_170137

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τηλεπικοινωνιακή αγορά συγκεντρώνει η διαδικασία για τη Forthnet. Το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμά της δεν είναι άμεσο γιατί όποιες και αν είναι οι προσφορές θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τους δύο ή και περισσότερους φορείς που οι τράπεζες θα κρίνουν ότι κατέθεσαν την καλύτερη πρόταση.

Τα δεδομένα όσο αφορά την εισηγμένη αλλάζουν διαρκώς. Πλήγμα στα έσοδά της θα φέρει η διακοπή επ΄ αόριστον των αγώνων της Super league που αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για το πλέον δημοφιλές αθλητικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova.

Επί της διαδικασίας οι Vodafone και Wind, εκτός απρόοπτου, θα κάνουν κοινή προσφορά, ενώ αρχικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης το Apollo Global Management, η Providence η οποία συνδέεται με τον όμιλο Antenna, η Pillarstone, η Odyssey Consulting Management και η Golden Tree Asset Management, εκ των βασικών μετόχων της Wind.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply