Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League στο επίκεντρο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

0

Η τηλεθέαση αλλάζει ριζικά με τις νέες υπηρεσίες που έρχονται από τις συνδρομητικές τηλεοπτικές πλατφόρμες οι οποίες σύντομα θα γίνουν τέσσερις αφού δυναμικότερα θα μπουν η Vodafone και η Wind. Συνέπεια αποτελεί η διαμάχη γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League, έπειτα από την απόφαση της Forthnet για τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ)  μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19.

Όπως αναμενόταν η Cosmote TV μπήκε στο «παιχνίδι» της Super League. Η διοίκησή της  χθες συνάντησε παράγοντες της διοργάνωσης με πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, να διερευνήσει τη δυνατότητα να συνάψει συμφωνία για τη μετάδοση, κατά την επόμενη σεζόν, των αγώνων 8 με 9 ομάδων που θα δεχθούν να λειτουργήσουν ως μπλοκ. Με άλλα λόγια ο ΟΤΕ δεν μιλά ακριβώς για κεντρική διαχείριση, γνωρίζοντας ότι κάποιες ομάδες όπως π.χ. ο ΠΑΟΚ και άλλες έχουν ακολουθήσει τον δικό τους δρόμο.

super-league

Η απάντηση από τη Forthnet – Nova δεν άργησε. Καθώς οι αρχικές πληροφορίες που προήλθαν από την Super League μιλούσαν για συνάντηση με την Cosmote TV και συζήτηση για ΣΚΔ η Nova χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός τα περί αναβίωσης Κεντρικής Διαχείρισης».

Παράλληλα στελέχη της Κάντζας είπαν ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με 8 ΠΑΕ, εκ των οποίων 6 ΠΑΕ έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση με τη Nova και ακόμη 2 βρίσκονται στην τελική φάση των υπογραφών. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού.

Τα ίδια στελέχη προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα επιτιθέμενα στη Super League σημειώνοντας ότι «προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι οι διοικούντες τη Super League που παραμένουν αμετανόητα προσηλωμένοι στα  προσωπικά τους συμφέροντα, διαρρέουν τώρα τέτοιες ανακρίβειες όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχαν απορρίψει την πρόταση της Nova για 30 εκατ. ευρώ πιστεύοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα… σχημάτιζαν ουρές έξω από τα γραφεία τους».

Σύμφωνα με τις ψυχραιμότερες εκτιμήσεις το «παιχνίδι» γύρω από τα δικαιώματα του δημοφιλέστερου αθλητικού τηλεοπτικού περιεχομένου θα έχει και συνέχεια.

Share.

Leave A Reply